Sant Joan posa fil a l'agulla per resoldre definitivament els abocaments al Ter

Un projecte de 300.000 euros solucionarà els sis punts crítics detectats

Redacció
05 de maig del 2010
Un dels abocaments d'aigües residuals que es resoldran.
Un dels abocaments d'aigües residuals que es resoldran. | Ajuntament de Sant Joan
Un dels abocaments d'aigüesresiduals que es resoldran. Foto: Ajuntament de Sant Joan

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses invertirà els vora 230.000 euros del Fons estatal per l'ocupació i la sostenibilitat local -el nou FEIL- en resoldre el problema endèmic dels abocaments d'aigües residuals a la llera del Ter.

En aquest sentit es connectaran al col·lector general de sanejament tres punts que aboquen directament al riu a la zona dels ponts (concretament als carrers Mestre Sagrera i dels Tints) i a la carretera de Ripoll -al torrent de Plansesaigües-. A més, es realitzaran dues actuacions al carrer Joan Sucarrats i al passeig Comte Guifré per millorar el drenatge per evitar que en cas de pluja els col·lectors sobreeixeixin i acabin abocant al riu. En el primer cas, s'aprofitarà els treballs de fer una doble xarxa d'aigües pluvials i residuals per asfaltar el carrer i fer voreres noves.

Finalment, i com a millora en l'adjudicació del projecte, s'incorporarà una sisena actuació valorada en uns 50.000 euros. Es tracta de la connexió del polígon del Roser -a l'entrada sud de la població- a la xarxa de sanejament. El projecte consisteix en apropar el col·lector a les empreses per tal que, posteriorment, s'hi connectin.

El projecte s'adjudicarà a finals de maig i les previsions de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses és que les obres, que s'executaran en dos mesos, comencin abans de l'estiu. L'alcalde Ramon Roqué es va mostrar satisfet de solucionar una problemàtica detectada el 2005 després d'unes inspeccions de l'ACA i que, a banda d'afectar la qualitat de l'aigua, donava una mala imatge del municipi.