Adif millorarà finalment l'estació de tren de Ripoll

Invertirà vora 200.000 euros en la reforma de façanes, cobertes i l'entorn

Redacció
03 de maig del 2010
Adif millorarà finalment l'estació de Ripoll
Adif millorarà finalment l'estació de Ripoll | Arnau Urgell
Adif millorarà finalment l'estacióde Ripoll Foto: Arnau Urgell

Adif ha licitat les obres de remodelació de les façanes, de les cobertes i de l'entorn de l'estació de Ripoll (Ripollès) per 197.195 euros. Les obres tenen com a principal objectiu modernitzar les parets de la instal·lació, així com pavimentar les zones d'accés a l'estació i de comunicació de l'andana principal amb l'aparcament per tal de facilitar l'accés dels usuaris a l'estació. Des de fa mesos, l'estació està tancada i es venen els bitllets de manera provisional en un petit edifici annex.

Els treballs de remodelació de l'estació de Ripoll consistiran en la col·locació de nous revestiments, la reparació dels canals de recollida d'aigua, la instal·lació de sistemes d'il·luminació i rehabilitació de la teulada de l'edifici. El mal estat de la façana es denota amb la presència d'unes tanques per evitar que els desprendiments afectin als vianants. Pel què fa a l'entorn de l'estació, s'instal·larà uns cinquanta metres de tanca per completar el tancat existent al costat de la via que passa prop del riu Ter i es pintaran els edificis annexes.

Adif ha decidit conservar com a patrimoni històric de l'estació el comandament d'agulles -en desús des de fa molt de temps- que hi ha a l'andana principal. La companyia instal·larà una barana de protecció per garantir el bon manteniment del comandament.

Un cop finalitzades les obres, Adif realitzarà un nou projecte per la construcció d'un pas inferior i la instal·lació d'ascensors per tal de millorar les condicions d'accessibilitat a l'estació per persones amb problemes de mobilitat de l'estació. Amb aquest projecte, es donaran per acabades les obres de remodelació de l'edifici que van començar, ja fa uns mesos, amb la rehabilitació dels espais interiors i l'ampliació de les andanes.