Quatre gotes no poden amb Sant Jordi

Redacció
23 d'abril del 2010
Les roses, protagonistes de Sant Jordi.
Les roses, protagonistes de Sant Jordi. | Arnau Urgell
Les roses, protagonistes de SantJordi. Foto: Arnau Urgell

Un dia molt "tapadot" i quatre gotes escadusseres ha estat el balaç meteorològic negatiu de la diada de Sant Jordi. Un temps que ha tingut a tothom amb l'ai al cor però que finalment no ha impedit celebrar els actes previstos.

El centre de Ripoll -especialment les places Clavé i Sant Eudald- han estat com sempre el rovell de l'ou de la diada a la comarca. Però també, com és tradicional, a bona part dels pobles s'han plantat les parades de llibres i roses així com activitats complementàries -espectacles d'animació infantil, certamens literaris...-.

Per altra banda, tal com indicaven les previsions el guardó de llibre més llegit ha estat molt disputat. L'absència de best-sellers internacionals i la gran collita d'obres dels novel·listes catalans ha propiciat un escenari molt repartit. A mitja tarda, sonaven especialment tres noms: Xavier Bosch (S e sabrà tot ), Emili Teixidor (Els convidats) i Jordi Puntí ( Maletes perdudes ). Però segons els responsables de la llibreria la Tralla és pràcticament impossible destacar només tres o quatre llibres. En aquest sentit també s'han venut molt els Homesd'Isabel Clara Simó o en no ficció el llibre sobre Artur Mas de Pilar Rahola i el de Salvador Cardús.

Al matí, amb la mainada el llibre del Crackòvia ha "volat" mentre que els altres llibres amb rerafons blaugrana -especialment els de Vicenç Villatoro, Gerard Piqué i Joan Laporta- també han tingut una bona sortida. A Camprodon, el factor local s'ha notat amb Manel Guitart i la seva novel·la sobre Terenci Moix.

Arreu del país , Xavier Bosch i Eduard Punset han estat els líders de les classificacions de llibres de ficció i no ficció en català.

Enguany el guardó del més venut haestat molt repartit. Foto: Arnau Urgell

- Balanç dels llibreters catalans
- Agendacompleta d'actes del 22 al 25 d'abril

Galeries de fotos 2010

- Sant Jordi al Ripollès 2010
-Jocs Florals de Ribes de Freser

Galeries de fotos d'anys anteriors

- Diada de Sant Jordi 2009 a Ripoll
- Diada de Sant Jordi 2008 a Ripoll