Joan Triadú entregarà els premis literaris comarcals i de Ribes de Freser

Dijous a la tarda, a les 15:15 i a les 18:00

Redacció
21 d'abril del 2010

Joan Triadú, en un acte a Vic. Foto: Adrià Costa

Si no hi ha cap problema de darrera hora, enguany l'escriptor ribetà Joan Triadú sí que podrà fer entrega dels premis literaris comarcals i de Ribes de Freser després que l'any passat un problema de salut ho impedís.

Primerament, a partir d'un quart de quatre d'aquest dijous, Triadú serà al seu poble natal per lliurar els premis dels Jocs Florals. El certamen té quatre categories (adults, joves i escolar A i B) i modalitats de narrativa i poesia. Tots els premiats rebran, un diploma, un trofeu i un lot de llibres mentre que els adults també tindran un xec de 150 euros i la resta -excepte els escolars A- lots de material escolar valorats en 100 i 50 euros respectivament. La cerimònia de lliurament se celebrarà al Teatre Municipal.

Posteriorment Triadú es desplaçarà a Ripoll on lliurarà els guardons dels XIX Premis Literaris Infantils i Juvenils que porten el seu nom. L'acte, que començarà a les sis de la tarda, se celebrarà a a la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès.

Aquest certamen, amb el qual el Consell Comarcal vol estimular la creació literària entre els més joves, així com difondre la figura de l’escriptor ribetà, ha tingut enguany un total de 114 treballs presentats, després d’haver passat una preselecció per part dels diferents centres. Han estat premiats un total de 24 treballs repartits en quatre categories, establertes en funció dels cursos escolars dels participants (3r i 4t de Primària; 5è i 6è de Primària; 1r i 2n d'ESO i a partir de 3r d'ESO). Per cada categoria hi ha tres premis de poesia i tres de narració lliure.

Els centres que han participat enguany als Premis Literaris són el CEIP Dr. Robert i el SES Germans Vila-Riera de Camprodon; el CEIP Joan Maragall, l'Escola Salesiana Santa Maria, l'Escola Vedruna, el CEIP Tomàs Raguer, el CEE Ramon Surinyach i l'IES Abat Oliba de Ripoll; el CEIP Pirineu de Campdevànol i el CEIP Mestre Andreu i el SES de Sant Joan de les Abadesses.