La Lira ja té passera

La col·locació del pont ha aixecat una gran expectació | Van caldre quatre hores per transportar-la des de Campdevànol fins a Ripoll

Redacció
20 d'abril del 2010
Darrers treballs per col·locar la passera de la Lira.
Darrers treballs per col·locar la passera de la Lira. | Arnau Urgell
Darrers treballs per col·locar lapassera de la Lira. Foto: Arnau Urgell

La passera de la Lira de Ripoll ja està col·locada. Tot i que encara mancaven els darrers serells, l'operació principal ha finalitzat cap a les dues del migdia. El procés, que ha aixecat gran expectació, s'ha allargat durant tot el matí. Desenes de curiosos han seguit la col·locació d'un pont de vianants de 44 metres que unirà la plaça coberta de la Lira amb el passeig Mestre Guich.

- Galeria de fotos

Dues grues han col·locat lapassera. Foto: Arnau Urgell

Dimarts 20 d'abril - 11:00
Màxima expectació per la col·locació de la passera de la Lira de Ripoll
Desenes de curiosos -entre els quals bona part de l'equip de govern- s'acumulen aquest matí al pont d'Olot per observar la col·locació de la passera de la Lira de Ripoll. El procés va per llarg i, segurament, no acabarà fins al migdia. El transport del pont, de 44 metres de llarg, no ha estat fàcil. En aquest sentit han calgut vora quatre hores per completar el tram que uneix la planta d'Asmitec de Campdevànol amb la plaça de l'Escorxador on ha passat la nit.

Lapassera a punt de ser col·locada. Foto: Arnau Urgell

Membres de l'equip de governobserven els treballs. Foto: Arnau Urgell

Dilluns 19 d'abril - 17:00
Tot a punt per a la instal·lació de la passera de la Lira

Un camió de gran tonatge transportarà aquesta nit la passera que unirà la plaça coberta de la Lira de Ripoll amb el passeig del Mestre Gich. A primera hora de la nit el comboi sortirà de Campdevànol -el pont s'ha realitzat a les instal·lacions de l'empresa Asmitec- i després de passar per la variant del Calvari entrarà a Ripoll pel giratori de l'institut. Passarà per la ronda de Castelladrall, el carrer Progrés i la ronda Honorat Vilamanyà. Una vegada arribi al polígon dels Pintors farà mitja volta per tornar cap al centre. La passera, juntament amb les dues grues que han de permetre col·locar-la, passaran la nit a la plaça de l'Escorxador.

Segons la Policia Local el trànsit s'anirà tallant a mesura que la passera faci un recorregut que no hauria de durar més d'una hora i mitja. A més, s'ha prohibit l'estacionament al carrer Progrés en el tram comprès entre la carretera d'Olot i la ronda Honorat Vilamanyà. Dimarts al matí començaran les tasques de col·locació de la passera amb una grua situada a la llera del riu i l'altra des de dalt.

Aquestdimarts es col·locorà lapassera de la Lira