L'Estat manté pel 2015 el túnel de Toses i la «nova» N-260 Olot-Ripoll

Jordi Xuclà (CiU) ho considera “increïble”

Redacció
07 d'abril del 2010
Collada de Toses
Collada de Toses | Adrià Costa
El Ministeri de Foment manté que el 2015 el túnel de Toses estarà construït. Foto: Adrià Costa

El Ministeri de Foment ha confirmat les paraules del subdelegat del Govern espanyol a Girona,  Francesc Francisco-Busquets, que posaven el 2015 com a data per tenir en funcionament totes les infraestructures pendents de la demarcació entre les quals el túnel de Toses i el nou traçat de la N-260 entre Ripoll i Olot segons publica el Diari de Girona .

Francisco-Busquets va fer aquest anunci el passat estiu per respondre a les queixes de les institucions gironines sobre les obres de desdoblament de la N-II que fa mesos que estan aturades. Ara, i després d'una pregunta del diputat de CiU, Jordi Xuclà, el Ministeri espanyol de Foment ratifica les paraules del subdelegat i enumera les infraestructures que volen tenir en funcionament el 2015: el desdoblament de la N-II, el desdoblament de la N-260 entre Figueres i Besalú, el nou traçat de la N-260 entre Olot i Ripoll així com el túnel de Toses. Tot, sempre que “no sorgeixi algun inconvenient inesperat” -prevenció per a hemeroteques?-.

Pel diputat nacionalista aquesta data és “increïble”. “Després de sis anys i alguns mesos de Govern de Zapatero, hem pogut comprovar com calcula els terminis el Govern socialista i què significa la paraula imprevistos” ha explicat Xuclà al Diari de Girona . Cal recordar que mentre la variant de Ribes i el túnel de Toses està en fase de redacció de projectes constructius -amb dificultats per la presència d'espais Xarxa Natura 2000- respecte el nou traçat N-260 Ripoll-Olot tot just se n'han adjudicat els estudis informatius.