Les mones de Pasqua es congelen per evitar la crisi

Els preus fa dos anys que no pugen segons els pastissers

Redacció
02 d'abril del 2010
Les mones de Pasqua esquiven un any més la crisi
Les mones de Pasqua esquiven un any més la crisi | ACN
Les mones de Pasqua esquiven un any més la crisi Foto: ACN

La crisi econòmica no afectarà la venda de mones de Pasqua. Les previsions de pastissers i forners apunten que els catalans compraran la mateixa xifra d'aquests dolços que l'any passat. En total, s'esperen vendre arreu del Principat unes 760.000 mones en els propers dies.

El president del Gremi de Pastissers de Catalunya, Joan Turull, ha assegurat que això "ja serà tot un èxit" tenint en compte la situació econòmica en què es troben actualment moltes famílies. "Les coses no estan per tirar coets", puntualitza el pastisser, que reconeix que és probable que la mida de les mones sigui més petita "perquè el preu no es dispar"'. Bob Esponja, Hello Kitty, Hanna Montana o els jugadors del Barça són les figures més demandades.

Mones congelades

El gremi de Pastissers Artesans de Girona preveu que es vendrà unes 150.000 mones. El president, el ripollès Josep Costa, diu que la gent no ha perdut les ganes de comprar la mona per aquestes dates, però que necessita gastar-se pocs diners. Per aquest motiu, segons Costa, els pastissers han optat per congelar els preu. "Fa dos anys que els pastissers no apugem els preus perquè el que volem és vendre", ha afirmat. Els dies forts de venta de mones a les comarques gironines són el dissabte i diumenge de la Setmana Santa, mentre que la venda de bunyols comença a partir de Dijous i Divendres Sant.