31 de març del 2010
La Poca Traça ofereix imatges espectaculars
La Poca Traça ofereix imatges espectaculars | Toni Anguera
La Poca Traça ofereix imatges espectaculars. Foto: Toni Anguera

El passat diumenge 28 de març el Club Excursionista d’Olot va organitzar a la Vall de Núria l’onzena edició de la Pocatraça, enguany una de les curses puntuables per la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC i també Campionat d’Espanya per Equips. Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) van complir els pronòstics i es van imposar amb autoritat.

Més de 150 esquiadors van prendre la sortida a les portes del santuari de Núria. L'itinerari va ser el previst , superant els 1.700 m de desnivell positiu. Els corredors van passarper la Feixa (2.340 m), el pic de Nou Fonts (2.861 m), el Nou Creus (2.799 m ) i el coll d’Anyeller (2.635 m), entre d'altres colls i pics de la zona. Un recorregut vistós, tècnic i alpí.

Per darrera de Pinsach i Jornet es van classificar Miguel Caballero i Raul López mentre que els esquiadors del SC Camprodon, Marc Solà i Toti Bes,van ser tercers -l'any passat havien guanyat la prova-.

En dones, les guanyadores van ser Marta Riba (Club d’Esquí La Pobla de Segur SE) i Gemma Arró (GREC Cerdanya), seguides per Anna Comet (UE Vic) i Tina Bes (Club Esquí Girona SE) i per Anna Fontcuberta (UE Urgellenca) i Ingrid Giralt (UE Urgellenca), completant el triplet català.

A Vall de Núria també es van celebrar les curses en les categories inferiors. Així, en noies cadet es va imposar la parella catalana formada per Marta Garcia (CE Calldetenes) i Ares Izard (CE Lleida); en cadets masculins, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) i Jaume Ribot (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) van ser segons. Per la seva part, Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE) i Ignasi Andrés (CE Uecanoia) van guanyar en categoria júnior masculina. Finalment destaquem la victòria en categoria de veterans per Alfons Gastón (GE Manlleu) i Xavier Sadurní (CE Ripoll).