CiU: «El tripartit nega al Ripollès dir la seva en el debat de vegueries»

La federació volia al Parlament tres veus de la comarca

Redacció
25 de març del 2010
El tripartit vol aprovar la Llei de vegueries tant ràpid com sigui possible. En aquest sentit ha programat una marató de 16 compareixences per aquest divendres per ventilar-les en un sol dia. Els grups que donen suport al Govern en canvi van vetar les propostes de CiU que volien dur la veu del Ripollès al Parlament. En aquest sentit la federació nacionalista demanava la compareixença de l'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà; el president del Consell Comarcal, Enric Pérez; i un representant de la plataforma El Ripollès Existeix. També van sol·licitar, sense èxit, la presència d'un portaveu de l'entitat que reclama la vegueria de l'Alt Ter.

"Negar la veu d'Osona i el Ripollès"

Lluís Corominas, el diputat de CiU, a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, ha declarat a Nació Digital que el tripartit "nega que Osona i el Ripollès diguin la  seva en la tramitació de la Llei de vegueries. Amb aquesta contundència Corominas respon a la negativa del PSC, ERC i ICV a les tres compareixences de la comarca.

En general CiU es va mostrar molt crítica amb l'actitud del tripartit. La federació va indicar que es vulnera el procediment parlamentari, perquè no es podran escoltar tots els implicats -demanava fins a 97 compareixences-.En aquest sentit, Lluís Maria Corominas, va afirmar que “si el que volen és fer una llei de vegueries del tripartit, facin-la vostès sols”.

- Més informació a NacióDigital.cat