El Molí Petit celebra el seu tercer aniversari en família

Redacció
23 de març del 2010
La gimcana familiar va tenir molt èxit.
La gimcana familiar va tenir molt èxit. | CEA Alt Ter
La gimcana familiar va tenir molt èxit. Foto: CEA Alt Ter

L'Ecomuseu el Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses va celebrar aquest diumenge el seu 3r aniversari amb una alegre festa popular on hi van participar des de la mainada fins a la gent gran.

La Festa del Molí va celebrar l'efemèride tot apropant l'equipament que gestiona el Centre d'Educació Ambiental Alt Ter -que també celebrava el desè aniversari- a tothom a través activitats de lleure per les famílies, tallers per fer magdalenes -una de les activitats amb més èxit-, exposicions d'imatges antigues del molí i una xerrada de testimonis on els més grans va poder evocar els seus records. Un centenar llarg de persones van gaudir d'un dia molt complet.

Els moments més emotius van ser durant la intervenció de testimonis que van compartir els seus records del Molí Petit, quan encara s'hi molia farina i la bassa era plena d'aigua. Les relacions que establien les diferents famílies del poble i del camp amb la dels moliners resten ben vives a la memòria col·lectiva.

L'exposició de fotografies recull més d'un centenar d'imatges antigues del Molí Petit aportades desinteressadament per més de 20 col·laboradors. Aquesta exposició, en format fotogràfic i en presentació digital restarà al Molí Petit fins a principis de maig per tal que tothom que estigui interessat la pugui veure.

A la mateixa festa es van celebrar els 10 anys de la fundació de l'associació CEA Alt Ter, entitat que gestiona l'Ecomuseu el Molí Petit i que té com a principal finalitat la divulgació del patrimoni natural, cultural i històric a través de l'educació ambiental

Una exposició recull el darrer segle d'història del Molí Petit, Foto: CEA Alt Ter

Diversos testimonis van explicar la història del Molí. Foto: CEA Alt Ter