Vall de Camprodon Decideix presenta el 25-A als sis municipis

Dissabte va organitzar una caravana itinerant

Redacció
16 de març del 2010
Presentació de Vall de Camprodon Decideix a Molló
Presentació de Vall de Camprodon Decideix a Molló | Marcel Urgell
Presentació de Vall de Camprodon Decideix a Molló. Foto: Marcel Urgell

Els sis municipis de la Vall de Camprodon celebraran la consulta sobre la independència de Catalunya el proper 25 d'abril coincidint amb tres pobles més de la comarca (Campelles, Gombrèn i Queralbs). Per començar a escalfar motors aquest dissabte la plataforma organitzadora va fer una caravana itinerant que va començar a Sant Pau de Segúries i va acabar a Camprodon tot passant per Molló, Llanars, Vilallonga i Setcases.

Amb la col·laboració de diverses entitats i el recolzament de desenes de ciutadans, la plataforma va llegir als sis municipis un manifest en el qual es reivindica el dret a decidir el futur de la nació catalana i es demana la col·laboració dels vilatans per tal d’aconseguir que la consulta sigui el més participativa possible. Anna Colomer, portaveu de la Plataforma, va recordar que “es tracta d’una iniciativa voluntària” i va afegir que aquest pas endavant, “ha de ser entès com un acte de responsabilitat política i dignitat nacional que esperem que arribi a totes les cases”.

En aquest sentit, Vall de Camprodon Decideix s’ha apropat als principals representants del teixit econòmic i social per tal de demanar-los col·laboració, no només en el dia del referèndum, sinó durant tota la campanya. Des de la Plataforma recalquen que “dur a terme una acció d’aquestes característiques suposa esforços de tot tipus, i també econòmics”; és per això que han habilitat un compte corrent, disponible al bloc de la plataformaper aquells que vulguin fer la seva aportació. A més de les transferències bancàries, també organitzaran accions socials i lúdiques, sobretot al carrer, que augmentin la visibilitat i participació en la consulta del dia 25.

De moment, només dos ajuntaments han donat suport

Fins ara només dos municipis -Molló i Vilallonga de Ter- han aprovat mocions de suport a les consultes. Aquest fet contrasta amb la de municipis de la comarca que han fet referèndums i que sempre han tingut el recolzament municipal. Destaca especialment el cas de Camprodon que ha estat l'únic del Ripollès i de la demarcació que va tombar el textal·legant que era un tema no municipal i sense consens entre els tres grups. Tot i això, fonts de la plataforma -que s'ha organitzat en sis comissions municipals., han explicat que l'Ajuntament els cedirà un local pel 25 d'abril tot i encara no saben quin.

El que si que tenen clar és que aprofitaran la Setmana Santa per permetre el vot anticipat ja que seran uns dies amb una gran afluència de gent que malgrat estar empadronada no acostuma a residir als municipis de la vall.

- Bloc de Vall de Camprodon Decideix