Eudald Jordà inicia el camí cap a l'illa de Pasqua

El santjoaní participa al concurs "Misión eclips"

Redacció
10 de març del 2010
El santjoaní Eudald Jordà és un dels deu finalistes del concurs “Misión Eclipse” organitzat per l'edició digital de La Vanguardia. El guanyador podrà viatjar a l'illa de Pasqua per observar i retransmetre pel rotatiu del grup Godó l'eclipse total de sol previst pel proper 11 de juliol. Fins al 15 de març es pot votar a Jordà en la primera de les eliminatòries. De moment, és sisè amb el 8% dels vots.

Un jurat haurà de decidir quin dels dos concursants amb menys vots dels lectors de l'edició digital de la Vanguardia elimina. Els que continuïn hauran de superar durant nou setmanes una prova en forma de vídeo. De moment només s'han emès els vídeos de presentació dels deu concursants. En el d'Eudald Jordà explica la seva afició a l'astronomia i el combina amb dosis de bon humor amb referències al seu accent català o a altres aficions com L'anell dels nibelungs. El santjoaní té un bloc i un grup de suport al Facebook amb 157 seguidors.

El santjoaní ha explicat a ElRipollès.info que "sempre ha mirat el cel". Tot i això, per problemes de feina, mai ha pogut fer cap viatge per observar un fenomen astronòmic. De moment es mostra esperançat de superar la primera fase i, progressivament, anar presentant les diverses proves.

- Vota a Eudald Jordà al concurs "Misión Eclipse"
- Bloc d'astronomia d'Eudald Jordà
- Grup al Facebook de suport a Eudald Jordà