Un regidor del PSC impulsa una plataforma de suport als Jocs del 2022

Considera que el Ripollès hi pot jugar un paper important a nivell de formació i entrenaments

Arnau Urgell
06 de març del 2010
Vallter va donar suport el dissabte passat als Jocs del 2022
Vallter va donar suport el dissabte passat als Jocs del 2022 | Vallter 2000
Vallter va donar suport el dissabte passat als Jocs del 2022. Foto: Vallter 2000

Carlos Fernández és regidor d'Independents per Setcases-Progrés Municipal -llista adscrita al PSC- així com president del Setcases Esquí Club. Està ben decidit a impulsar una plataforma política i tècnica de suport a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus. Considera que si es bada el Ripollès no es quedarà ni amb les engrunes de la iniciativa.

Fins ara, diversos ajuntaments -els darrers, Camprodon i Campdevànol- havien donat suport a la candidatura impulsada per Jordi Hereu argumentant que suposaria un impuls a diverses infraestructures. No s'ha parlat massa d'esports ja que tothom és conscient que ni Vallter ni Vall de Núria tenen unes instal·lacions amb prou capacitat per acollir proves olímpiques. Fernández ho té clar i considera que dir el contrari seria enganyar.

Ara bé, reivindica que ambdues pistes poden tenir un paper important tant en la formació com en els entrenaments previs als possibles Jocs. “Els atletes del 2022 ara tenen entre 8 i 10 anys i si la candidatura avança s'haurà de fer un programa per tenir un equip competitiu” explica. Respecte els entrenaments entén que poden servir per equips de segona línia els mesos previs a la competició.

Fernández busca, en primer lloc, el suport polític a la plataforma. Després intentarà que s'hi sumin tant les empreses com els professionals relacionats amb els esports d'hivern. El seu objectiu és estar en “permanent contacte” amb l'oficina tècnica de la candidatura. “Cal estar atents als seus moviments ja que, si no, tot ens passarà de llarg” explica. El regidor setcasí va ser el cap de setmana passat a la Molina on Hereu va fer la seva primera incursió al Pirineu Oriental en un acte que va congregar bona part dels alcaldes del Ripollès entre els quals tots els de la Vall de Camprodon.

L'impulsor de la plataforma és conscient que l'anunci d'Hereu pot tenir una component electoralista. “Això no vol dir que sigui una oportunitat que ens puguem permetre desaprofitar” adverteix. “Segurament les formes no han estat les millors però el contingut és més que positiu” conclou.