El bus arribarà a tots els pobles de la Vall de Ribes

Es creen tres noves línies | Hi haurà un autobús cada hora entre Ripoll i Ribes

Redacció
06 de març del 2010
Manel Nadal ha presentat amb els alcaldes els nous serveis de bus
Manel Nadal ha presentat amb els alcaldes els nous serveis de bus | Arnau Urgell
Manel Nadal ha presentat amb els alcaldes els nous serveis de bus. Foto: Arnau Urgell

El transport públic arribarà a partir d'aquest dilluns a tots els racons de la Vall de Ribes. En aquest sentit es crearan tres noves línies que uniran -dues vegades al dia per sentit- Ripoll i Ribes amb Pardines i la vall del Rigard per una banda, Queralbs per una altra i, finalment, Bruguera i Campelles.

Aquestes sis noves expedicions suposaran que entre Ripoll i Ribes de Freser hi hagi un autobús cada hora. Al cap del dia seran 14 viatges per dia i sentit. El primer sortirà de Ripoll a les 6:30 mentre que el darrer comboi tornarà de Ribes a les 22:10.

Per altra banda les millores també afavoriran Gombrèn. La línia que uneix Ripoll amb Bagà passarà d'una sola expedició per dia i sentit a tres. Els autobusos sortiran de Ripoll de dilluns a dissabte a les 11:40, les 17:35 i les 20:00 mentre que de Gombrèn ho faran a les 8:10, les 12:05 i les 20:30.

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, ha explicat que tots aquests nous serveis, que explota la companyia ripollesa Autocars Mir, tenen un cost de 143.000 euros que ha assumit íntegrament el Departament de Política Territorial. Els preus del bitllet oscil·len entre els 1,5 euros de Ripoll a Campdevànol fins als 3,90 de Ripoll a Toses. La Targeta Valor -de 20, 40 o 50 euros- permet descomptes del 15%.

Els trens semidirectes, en estudi

Manel Nadal no ha volgut concretar massa sobre els futurs trens semidirectes . En aquest sentit ha explicat que no es posaran en funcionament fins a final d'any. Respecte les parades només ha assegurat que serà directe el tram entre Puigcerdà a Ripoll mentre que la resta està “en estudi”. Això sí, ha afirmat que s'eliminarien algunes de les actuals limitacions de velocitat i que es posarien trens més còmodes. La rebaixa de temps de trajecte des de Puigcerdà a Barcelona l'ha estimat en uns 10-15 minuts.

De Ripoll a Girona directe?

El secretari per a la Mobilitat ha valorat positivament la posada en funcionament el passat abril de les noves expedicions d'autobús entre Ripoll i Girona . Tot i això ha admès el “problema” que suposa que tots els serveis passin per Olot. En aquest sentit ha explicat que estudien la possibilitat que alguna de les expedicions evités la capital de la Garrotxa per aconseguir una millora substancial del temps de viatge.

Per altra banda ha recordat que el següent i definitu pas és la millora del transport públic en el si de la Vall de Camprodon. Fins ara s'ha millorat la connexió entre Ripoll i Camprodon però no amb la resta de municipis de la vall.

- Nota de premsa del DPTOP i horaris (pdf)