Descobreix el renovat Palau de l'Abadia

per Redacció, 4 de març de 2010 a les 15:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ramon Roqué i Maria Soy han mostrat a la premsa el "nou" Palau de l'Abadia. Foto: Adrià costa

Concentració de patums aquest dissabte a Sant Joan. I és que la inauguració de la rehabilitació del Palau de l'Abadia -la primera entrega del Terra de Comtes i Abats- comptarà amb la presència del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal; del d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, així com el delegat del Govern espanyol, Joan Rangel. La delegació ripollesa l'encapçalarà l'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ramon Turrats. Precisament aquest dijous Roqué, juntament amb la gerent del Terra de Comtes, Maria Soy, han presentat a la premsa les noves instal·lacions.

A l'acte hi actuaran Joan Crosas i Manel Camp que interpretaran El Comte Arnau (adaptació de la versió de Jacint Verdaguer). Posteriorment es visitarà les dependències rehabilitades i el centre d'interpretació del mite del Comte Arnau.

Per donar a conèixer l'espai s'ha editat un fulletó informatiu i del 7 al 14 de març es farà una setmana de portes obertes. En els propers dies ha d'entrar en funcionament el portal terradecomtes.cat.

Esquerra diu que l'equip de govern no sap què fer amb el segon pis

Pocs dies abans de la inauguració, el grup municipal d'Esquerra ha criticat en el seu butlletí la “manca d'idees i capacitat de buscar recursos” per omplir el segon pis del Palau de l'Abadia. En aquest sentit recorden algunes de les seves propostes com ubicar-hi l'Escola de Música i una sala de conferències. També plantegen la conveniència d'instal·lar-hi una exposició que mostri l'evolució històrica de Sant Joan des de la prehistòria fins a l'actualitat.

Els republicans celebren que el projecte del Palau de l'Abadia hagi arribat a bon port i en reclamen la paternitat. En aquest sentit recorden que és dels pocs projectes que l'equip de govern del PSC no ha aturat. Tot i això continuen sense veure clar les condicions per instal·lar-hi una cafeteria.


Una imatge del renovat Palau de l'Abadia. Foto: Adrià Costa

 

Participació