Sant Joan Decideix: hora del balanç final i els agraïments

Recorden que en unes eleccions convencionals la participació hauria superat el 31,5%

Redacció
02 de març del 2010
576_1267368441caldes_10
576_1267368441caldes_10 | Adrià Costa


La plataforma Sant Joan Decideix! ha emès un comunicat en el qual valora la participació a la consulta del 28-F i agraeix a totes les persones, entitats i institucions que han col·laborat perquè fos possible.

Comunicat de premsa
Sant Joan Decideix! valora positivament el referèndum del 28-F
La plataforma Sant Joan Decideix! valora molt positivament la participació  en el referèndum sobre la independència del passat diumenge 28 de febrer. Com a col·lectiu organitzador del referèndum a Sant Joan de les Abadesses, considerem que el 29,62% de participació que es va assolir indica una alta implicació dels santjoanins en la consulta. Els càlculs posteriors indiquen que, en cas d’haver-la fet amb el mateix cens que les altres convocatòries electorals (sense la franja d’entre 16 i 18 anys i sense els estrangers) la participació hauria pujat fins a un 31,52%.

Més enllà  de les dades, la constant afluència de votants que hi va haver durant el dia en les tres meses de l’únic col·legi electoral va mostrar una participació molt homogènia de diferents franges d’edat, des dels joves que podien votar per primera vegada fins a la gent més gran. Considerem que aquesta mobilització ha estat un dels efectes més positius del referèndum, a banda de la total normalitat amb què es va desenvolupar.

Com a organitzadors, no ens correspon entrar en la valoració  dels resultats, però volem destacar una victòria aclaparadora del sí, la qual indica que un percentatge significatiu de la població santjoanina dóna un suport actiu a la possibilitat de que Catalunya esdevingui un Estat dins de la Unió Europea, i està disposada a avançar en aquest camí per la via democràtica. Considerem que aquesta dada no pot ser menystinguda per aquells que ocupen llocs de responsabilitat política. 

Per acabar, volem mostrar el nostre agraïment més sincer a totes aquelles persones i institucions que han fet possible aquest referèndum. En primer lloc volem donar les gràcies a tots els voluntaris que van treballar durant la jornada electoral. També a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, a les seccions locals de tots els partits polítics (en especial CiU, ERC i CUP) i als sis exalcaldes que han governat el municipi des de l’any 1979.

La logística de la campanya i de la jornada electoral no haurien estat possibles sense la feina d’en Pere Esquerrà (disseny gràfic), l’Anna Pagespetit -Foto Serrat- (fotografia), en Sergi Colomer (vídeo), Comunicacions del Ripollès S.L., Impremta Garriga, la comunitat de Germanes Carmelites-Vedruna i l’Eusebi Puigdemunt, director del SES Sant Joan.

L’acompanyament festiu de la diada s’ha d’agrair als Randellaires, als Grallers de Campdevànol, a Mecànica Orgànica i a la Núria Agulló. Finalment, volem destacar el suport material i moral que hem rebut en tot moment dels companys d’Osona Decideix!, que signifiquem en les persones d’Alfons López Tena, Jordi Anento, Marçal Orri i Jeroni Vinyet, i de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra.

Moltes gràcies a tothom!