El Govern ha indemnitzat unes 150 víctimes del franquisme del Ripollès

El dissabte les van homenatjar a Olot

Redacció
02 de març del 2010
Homenatge als Represaliats pel Franquisme
Homenatge als Represaliats pel Franquisme | Adrià Costa

Joan Boada i Lluís Sacrest van presidir l'homenatge. Foto: Adrià Costa

La Generalitat ha indemnitzat des del 2000 a 152 veïns del Ripollès, 64 dels quals de Ripoll, per la seva condició de presos del franquisme. Aquest dissabte es va fer a Olot un homenatge a aquestes persones així com a les de Garrotxa que van patir en pròpia carn el feixisme.

A tot Catalunya, més de 22.000 persones han rebut la indemnització, amb un import atorgat total de més de 51 milions d’euros. La major part dels beneficiaris van participar de forma directa en la Guerra Civil i van ser privats de llibertat sense judici ni causa. La convocatòria d’indemnitzacions continua encara oberta i es pot tramitar a través de la direcció general de Memòria Democràtica de la Generalitat.

L'acte d'aquest dissabte el van presidir el secretari general d’Interior, Joan Boada, i l’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest. Hi van participar més de 180 persones entre els quals 22 represaliats de la Garrotxa i el Ripollès o familiars directes. Han recollit un document simbòlic que es lliura “en reconeixement per la seva contribució a la causa de la llibertat i la democràcia durant la guerra civil i la dictadura franquista”. El text afegeix “Sigui el seu compromís durant aquells anys de foscor exemple de generositat, dignitat, coratge i amor a la llibertat, a la democràcia i a Catalunya per a les generacions posteriors”. L’acte d’Olot s’inclou dins un programa de 24 homenatges a tot Catalunya.