Campdevànol diu «prou» als atropellaments mortals

A la N-260 se n'han produït quatre en 15 anys

Redacció
27 de febrer del 2010
L'atropellament mortal a la N-260 d'Anna BS, veïna de Campdevànol de 79 anys, és la gota que ha fet vessar el got. Al municipi estan farts de la manca de seguretat existent a la carretera després que quatre persones hagin perdut la vida en quinze anys.

Es dóna la circumstància que només hi ha un pas de vianants -situat per cert en un canvi de rasant- que comuniqui el nucli urbà i el barri del Raval. Això contrasta amb el fet que de la carretera al centre del poble hi ha fins a tres ponts (carretera de Gombrèn, Vell i de la Farga). A més, la situació s'agreuja amb el perfil d'habitants del Raval: gent gran que es desplaça a peu cap al centre del poble per comprar i fer les seves gestions.

L'alcaldessa Núria López va explicar que el març de 2008 es va signar amb el Servei Català del Trànsit un pla de seguretat viària. El document recomana la construcció d'un giratori a l'alçada del pont de Gombrèn. Aquesta actuació -que hauria d'executar el Ministeri de Foment- fa molt temps que s'ha sol·licitat però sembla que el més calent és a l'aigüera. El ple va reiterar “l'exigència” de tirar endavant el projecte. L'alcadessa -després que una veïna es queixés perquè el problema s'arrossega des de fa moltes legislatures- va avisar que hi havia “moltes maneres” de reclamar la solució. Una frase que es podia entendre -implícitament- com una amenaça de possibles mobilitzacions.