«No he estat jo»

Absolen un veí de Ripoll perquè nega que conduís un cotxe enxampat a 188 km/h

Redacció
27 de febrer del 2010
576_1262856252a4
576_1262856252a4 | Mossos

L'Audi A-4 del veí de Ripoll va ser caçat a 188 km/h. Foto: Mossos d'Esquadra

El jutjat penal número 2 de Girona ha absolt un veí de Ripoll acusat de conduir a quasi el doble de la velocitat permesa a l'autovia A-26, que uneix Olot i Besalú segons publica el Diari de Girona. Un radar va enxampar el seu cotxe a 188 km/h però al judici va negar que fos ell el conductor i que no recorda qui era.

Els fets van succeir el dia de Nadal. Un radar mòbil situat a Sant Jaume de Llierca (la Garrotxa) va detectar que un Audi A-3 circulava a 188 km/h en un tram que la velocitat màxima és de 100. Els Mossos però no van poder aturar el vehicle. Dies més tard van trucar al veí de Ripoll per preguntar si era l'amo del vehicle i si el dia de Nadal conduïa per l'autovia d'Olot. Segons sembla va respondre afirmativament les dues preguntes.

Tanmateix, quan es va personar a la comissaria d'Olot, a la vigília de Reis, va optar per no declarar. Els Mossos l'havien advertit que els fets es jutjarien per vida penal ja que pràcticament duplicava la velocitat màxima. El fiscal demanava dos anys i mig de presó i una pena de presó de mig any pel presumpte conductor. I és que el veí de Ripoll va afirmar al judici que ell no conduïa i que tampoc sabia que ho feia. Al cotxe hi havia la seva xicota i dos germans però la son -es veu que en tenia molta i també mal de cap- li havia provocat no saber qui conduïa. Per una vegada, va funcionar allò de “no he estat jo”.