El PP interpel·la Ernest Maragall per la consulta de l'institut

Se celebrarà els propers 8 i 9 de març

Arnau Urgell
26 de febrer del 2010
Pati interior de l'IES Abat Oliba
Pati interior de l'IES Abat Oliba | Adrià Costa

La consulta se celebrarà a la "plaça de toros" de l'institut. Foto: Adrià Costa

El Partit Popular ha posat el crit al cel quan s'ha assabentat -amb una mica de retard, tot s'ha de dir- de la celebració d'una consulta sobre la independència a l'institut Abat Oliba de Ripoll els propers 8 i 9 de març. El president del Partit Popular de Girona, Enric Millo, ha qualificat en declaracions a la Cadena Cope la consulta de “despropòsit”. “Està fora de la legalitat i, a més, un institut és el pitjor lloc per celebrar un referèndum d'aquestes característiques”.

Els populars volen dur el cas tant lluny com sigui possible i han anunciat que demanaran explicacions al conseller d'Educació, Ernest Maragall. Entre altres coses volen saber quant costarà la consulta, si el Departament ha donat el vist-i-plau i si considera la iniciativa “pedagògica”. Cal recordar que la iniciativa compta amb el recolzament de l'equip directiu.

Al portal de la COPE les declaracions de Millo estan precedides per aquestes paraules: “Las obsesiones identitarias del gobierno tripartito han cuajado en el Instituto de secundaria Abat Oliva de Ripoll (sic)”. I com deia aquell entrenador alemany, “no cal afegir res més”.