Les Cuines de la Vall de Camprodon promocionen el poltre i la trumfa a Galícia

Participaran al Fòrum Gastronòmic de Santiago

Redacció
17 de febrer del 2010
Tria dels Mulats 2008
Tria dels Mulats 2008 | Adrià Costa
La Vall de Camprodon anirà a Galícia a promocionar la carn de poltre. Foto: Adrià Costa

El col·lectiu gastronòmic Cuines de la Vall de Camprodon promocionarà la trumfa i la carn de poltre al Fòrum Gastronòmic de Santiago que se celebra a la capital gallega.

En Jordi Solé de l'Hotel Calitxó de Molló) i l'Eva Martínez-Picó de Can Jordi d'Espinavell realitzaran un show cookinga l'estand de l'Agència Catalana de Turisme, mostrant en viu les tècniques de cocció i presentació d'aquests productes.

La demostració, que tindrà lloc diumenge 21 de febrer consistirà en tres presentacions: canamillana amb carlins (feta amb Trumfa de la Vall de Camprodon), tartar de poltre amb escarola d'hivern (amb poltre de muntanya del Ripollès) i mousse de iogurt amb melmelada de figues. Posteriorment es presentarà un menú combinat amb l'associació Cuina de l'Empordanet, amb les principals especialitats de la costa i de la muntanya gironines.

A banda d'aquesta presentació, els membre de les Cuines de la Vall de Camprodon oferiran dues degustacions de carn de poltre a l'estand de Comercial Artesana SOSA, distribuïdor d'aquest producte per a restauració a tot Catalunya. Les degustacions seran de tartar de poltre amb gelat de mostassa i de melós i cruixent de falda de poltre. Aquestes elaboracions compten amb la col·laboració de Jordi Vila de Can Jepet (Setcases) i de Neus Sau de l'Hotel Grèvol Spa (Llanars).
 
La iniciativa forma part de l'acord de promoció de productes locals establert entre l'associació Cuines de la Vall de Camprodon, l'Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès i la Cooperativa Ramadera de Molló i s'emmarca en les accions de promoció de producte i cuina de territori de l'Agència Catalana de Turisme. També té el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona-Pirineus.