L'IES Abat Oliba també celebrarà una consulta sobre la independència

La iniciativa vol respondre a la baixa participació del jovent el passat 13-D

Arnau Urgell
13 de febrer del 2010
Pati interior de l'IES Abat Oliba
Pati interior de l'IES Abat Oliba | Adrià Costa

La consulta serà a la denominada plaça de toros de l'institut ripollès. Foto: Adrià Costa

“El 13 de desembre va semblar que els joves no volguéssim participar i això no és així”. Amb aquesta voluntat una desena d'alumnes de l'IES Abat Oliba de Ripoll van engegar la iniciativa d'organitzar una consulta sobre la independència al centre educatiu. “L'equip directiu va acceptar-ho i ara estem pendents de fixar la data” explica a ElRipollès.info Ignasi Roca, un dels impulsors de la consulta.

L'equip directiu de l'institut va donar suport després d'una votació a la proposta d'un grup d'alumnes de tercer i quart d'ESO i de primer i segon de Batxillerat. “Ens van demanar una carta formal signada per l'associació d'alumnes” explica Roca. Després d'aquest tràmit els impulsors se centren en la difusió del referèndum. En aquest sentit han creat un perfil al Facebook i faran un díptic informatiu i una presentació en power point. També volen explicar la iniciativa a tots els alumnes aprofitant les hores de tutoria.

De moment la data no està fixada. “Probablement serà a inicis de març” apunta Ignasi Roca. Si que han decidit fer-ho a les hores d'esbarjo de dos dies seguits. L'emplaçament també està triat: la “mítica” plaça de toros del centre educatiu ripollès. En definitiva, que els joves també volen "decidir".

Recolzament de les JERC
Hores després que trascendís la notícia les JERC del Ripollès han emès un comunicat de suport a la iniciativa empresa pels alumnes de l'IES Abat Oliba.

Des de les JERC - Ripollès voldríem felicitar els estudiant de l'IES Abat Oliba que han impulsat la consulta popular al seu institut, com tots aquelles que han col·laborat i col·laboraran per fer-la possible.

Són aquestes decisions les que fan créixer el joves del nostre país. El jovent demostrarà un cop més la seva opinió respecte una de les qüestions més importants i immediates que els envolta: l'autodeterminació. Per tant, les JERC recolzem la iniciativa i oferim a la plataforma estudiantil tot el nostre suport tant a nivell d'organització com el de tota la nostra militància a títol personal. Així, quedem a la disposició de l'alumnat organitzador per tot el que faci falta.

Molta sort i a decidir!