L'Ajuntament de Campelles afirma que l'expropiació del Castell està suspesa

Adverteix que fins que no es desencalli el POUP de la Vall de Ribes no es negociarà el preu dels terrenys amb el propietari

Redacció
10 de febrer del 2010
L'equip de govern de Campelles ha emès aquest dimecres una nota de premsa en la qual pretén aclarir la notícia de la petició d'un propietari del municipi per l'expropiació d'una finca a la zona del Castell. I és que fa unes setmanes va trascendir que suposadament un veí hauria fet una demanda de 4,5 milions tal i com va denunciar un regidor de l'oposició.

Segons el consistori, el propietari va instar un expedient expropiatori i va valorar la seva finca en 4,7 milions. “El procediment expropiatori, en aquests moments, està suspès atesa la tramitació de la revisió del Pla d’ordenació urbanística plurimunicipal de la Vall de Ribes” afirmen. Quan es desencalli seria el torn que l'Ajuntament posés preu a la finca. En la nota també afirma que no és cert que s'hagin destinat 120.000 euros per contractar els serveis d'un advocat. “Aquesta quantia es correspon amb una partida del pressupost municipal prevista en previsió del possible exercici d’un dret de retracte sobre un bé immoble” afirma el consistori.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Campelles
L’equip de govern de l’Ajuntament de Campelles creu convenient fer una sèrie de puntualitzacions a les declaracions efectuades per un regidor de l’Ajuntament en diversos mitjans de comunicació d’àmbit comarcal, en relació a una petició d’expropiació per part d’un veí del municipi de Campelles.

Les declaracions no s’ajusten a la realitat dels fets i contenen una sèrie d’inexactituds que cal aclarir. El propietari de la finca en qüestió va instar davant de l’Ajuntament un expedient expropiatori per ministeri de llei, a l’empara de l’article 108 de la Llei d’urbanisme, atès que les Normes Subsidiàries de planejament del municipi de l’any 1985 i avui encara vigents, qualifiquen gran part de la seva finca, com a zona verda. En el marc d’aquest procediment expropiatori, aquest propietari ha presentat un full d’apreuament per un valor de 4.736.921 €.

El procediment expropiatori, en aquests moments, està suspès atesa la tramitació de la Revisió del Pla d’ordenació urbanística plurimunicipal de la Vall de Ribes. Un cop s’aixequi la suspensió, l’Ajuntament de Campelles pot presentar el seu full d’apreuament i, pel cas que el propietari no l’accepti, es podria dirigir al Jurat d’Expropiació de Catalunya i, en cas de desacord, interposar un recurs contenciós administratiu davant dels tribunals.

Atesa la transcendència econòmica del tema i el seu caràcter tècnic, l’Ajuntament ha encarregat l’estudi del mateix a un advocat expert en urbanisme i, en tot moment, ha tingut el suport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Davant de les declaracions formulades pel regidor de l’Ajuntament, cal aclarir que el procediment està en fase administrativa i que, per tant, no es pot parlar en cap cas de demanda.

Per altra banda, no és cert que el ple de la Corporació hagi aprovat una provisió de fons per valor de 120.000 euros en concepte d’advocats. Aquesta quantia es correspon amb una partida del pressupost municipal prevista en previsió del possible exercici d’un dret de retracte sobre un bé immoble.

Finalment, l’equip de Govern vol manifestar la seva preocupació per aquest tema, però alhora la seva confiança plena en els professionals que se n’ocupen i en el parer dels tribunals, pel cas que aquest procediment finalment s’hagués de dirimir a la jurisdicció contenciosa administrativa.

L’equip de govern en tot moment ha facilitat tota la informació requerida per l’oposició, així com el contacte amb els tècnics que s’ocupen d’aquest tema i ha actuat amb total transparència.