Publiquen les bases per accedir als horts de cal Déu

L'Ajuntament de Ripoll posa a disposició de veïns i entitats 32 parcel·les

Redacció
09 de febrer del 2010
Horts urbans de Ripoll
Horts urbans de Ripoll | Ajuntament de Ripoll
Els horts s'ubicaran en aquesta parcel·la. Foto: Ajuntament de Ripoll

L'Ajuntament de Ripoll ha publicat les clàusules per accedir a la trentena de parcel·les per practicar l'horticultura ecològica que ha creat a la zona de cal Déu. La llicència tindrà validesa durant quatre anys però caducarà si durant tres mesos no s'hi conrea. Hi poden accedir tant veïns del municipi com entitats.

Finalment hi haurà 32 parcel·les dels nous horts ecològics de l'entrada sud de Ripoll. Per treballar aquest tros de terra -aproximadament d'uns 40 metres quadrats- caldrà estar empadronat al municipi, ser major d'edat i no conrear cap altre hort o terreny de conreu. També hi podran accedir entitats que acreditin la seva sol·licitud per a un “ús de caire pedagògic, terapèutic o social”.

Les llicències s’atorgaran a través d’un sorteig públic entre totes les sol·licituds admeses. En total se sortejaran 28 parcel·les per a ús hortícola (la resta s’adjudicaran per convenis de col·laboració i
per a us comunitari). A l'hora de fer el sorteig es conservaran els percentatges de sol·licituds segons grups d'edat (18-35, 35-60 i majors de 60) i entitats. Qui accedeixi a les parcel·les haurà de pagar una quota inicial de 50 euros en concepte de manteniment i una pòlissa de responsabilitat civil. Si es detecta que durant tres mesos no s'ha conreat es retirà la llicència.

Les clàusules prohibeixen l'ús de productes fitosanitaris i adobs químics així com les varietats transgèniques. A més serà necessari tenir coneixements en horticultura ecològica al llarg del primer any. També caldrà practicar el compostatge casolà en una zona comuna de les parcel·les. No es podrà comercialitzar la producció ni plantar espècies psicotròpiques ni aquelles que facin ombra als horticultors veïns.

- Plec de clàusules completes dels horts municipals de cal Déu de Ripoll