Una «capelleta» passarà per llars de cinc comarques

La peça d’art, de l'escultor ripollès Francesc Morera, inicia el cicle cultural Fils Invisibles de l'Albergueria de Vic

Redacció
08 de febrer del 2010
Francesc Morera amb la seva obra Itineràncies.
Francesc Morera amb la seva obra Itineràncies. | Quico Sallés
l'obra Itineràncies, de Francesc Morera Foto: Quico Sallés

L’albergueria, Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic, enceta el cicle cultural Fils Invisibles amb una proposta de l’escultor ripollès Francesc Morera, anomenada "Itineràncies".

Morera ha creat un seguit de peces partint del record de les capelletes de visita domiciliaria, i proposa que una d’elles vagi itinerant per les cases particulars d’aquelles persones que "se senten part d’una xarxa, que se senten unides per fils invisibles a d’altres persones amb les que comparteixen valors, història, esperances i tradicions".

La “capelleta” de Francesc Morera viurà per uns dies a les llars d’una cinquantena de persones, i en modificarà el seu paisatge quotidià, provocant records, sensacions, idees, imatges; unint a les persones amb fils invisibles. 

El projecte "Itineràncies" consta de tres fases. La primera va engegar-se aquest divendres dia 5 de febrer, amb la presentació a L’albergueria de Vic dels tres volums que Francesc Morera ha creat, que s’exposaran al públic fins el divendres dia 12 de febrer.

Aquest dia començarà la segona part de l’activitat, en la que una de les obres començarà un viatge de més de sis mesos, de casa en casa, per entrar en relació amb els espais vitals de les persones que s’han adherit a formar part d’aquesta itinerància.

La peça relacionarà persones d’Osona, el Ripollès, el Lluçanès, el Bages, el Barcelonès i l’Anoia. En cada casa, la peça serà fotografiada pels propis estadants amb una càmera fotogràfica que viatjarà amb la peça, els quals també podran deixar les seves reflexions escrites al bloc de L’albergueria.

La tercera fase s’iniciarà en finalitzar el trànsit de la peça pels espais d'acollida. L’artista recollirà tota la informació que se’n derivi, amb les imatges recollides, les reflexions escrites, i les experiències viscudes, i en farà una nova exposició, una memòria visual de l’experiència.

Francesc Morera ha treballat en diferents ocasions amb L’albergueria. La seva exposició “Arquitectures interiors” s’inclogué en el cicle “Cant Espiritual”, l’any 2004, i les peces de “Gòlgota” formaren part del cicle “El Passat és el Pròleg”, l’any 2006. 

- Bloc de l'Albergueria

Francesc Morera amb la seva obra Itineràncies. Foto: Quico Sallés

Inauguració del projecte Itineràncies a l'albergueria. Foto: Quico Sallés