El Govern traspassarà les travesseres de Ripoll després de reformar-les

Joaquim Nadal ha anunciat l'estudi informatiu de la variant de Sant Bartomeu pel 22 de febrer

Redacció
06 de febrer del 2010
Carretera de Sant Joan
Carretera de Sant Joan | Arnau Urgell
La principal inversió serà a la carretera de Sant Joan. Foto: Arnau Urgell

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha signat amb l'Ajuntament de Ripoll el traspàs de les travesseres urbanes: les carreteres de Ribes, Sant Joan i Barcelona. Abans però, en farà una reforma a fons amb una inversió de 2,2 milions d'euros. També es millorarà la C-26 a la ronda Mas d'en Bosc (640.000 euros) i es desdoblarà la C-17 en el tram entre la carretera de les Llosses i Ripoll.

L'Ajuntament de Ripoll passarà a ser titular de les vies urbanes que havien estat carreteres: es tracta de la N-260 que comprèn els carrers Macià Bonaplata, Nou, Prat i la carretera de Ribes (des del carrer Progrés fins a l'entrada nord de la vila); la C-151a o carretera de Sant Joan (des de les Vedrunes fins al giratori de Matrix) i la N-152z o carretera de Barcelona (des de l'accés sud fins a la plaça Gran). La principal actuació serà a la carretera de Sant Joan on a banda d'un nou asfaltatge es faran les voreres noves, un nou sistema d'il·luminació i senyalització. Globalment s'hi invertiran 2,2 milions d'euros i les obres ja estan licitades.

Joaquim Nadal ha anunciat que els treballs començaran a la primera i que podrien acabar a finals de 2010 o a inicis de 2011. El conseller ha destacat que el conveni del traspàs s'hagi signat amb el projecte licitat fet que en garanteix l'execució.

Política Territorial també ha licitat la millora del ferm de la ronda Mas d'en Bosc (C-26) per un valor de 640.000 euros. A més ha iniciat la redacció del projecte constructiu per desdoblar la C-17 entre la carretera de les Lloses i Ripoll. La inversió prevista és de 6 milions d'euros per un tram d'1,8 quilòmetres. Finalment també es redactarà el projecte constructiu del giratori de l'accés nord-oest de Ripoll (el Sant) tot i que caldrà cercar el finançament per construir-lo.

Nadal posa data a l'estudi informatiu de la variant est
El conseller de Política Territorial ha aprofitat la seva visita a Ripoll per anunciar a l'alcaldessa Teresa Jordà que el proper 22 de febrer es publicarà l'estudi informatiu de la variant de Sant Bartomeu. La inversió prevista és de 73 milions d'euros per un tram de 5 quilòmetres. Després de l'exposició pública en el qual es podran presentar al·legacions serà el torn de l'estudi i la declaració d'impacte ambiental. Finalment, i abans de començar les obres, caldrà redactar el corresponent projecte executiu.

- Nota de premsa de Política Territorial

Teresa Jordà i Joaquim Nadal han signat el conveni de traspàs. Foto: Arnau Urgell