Una escola per fomentar el «consum crític i reflexiu»

450 alumnes de Ripoll participaran als tallers de l'Escola Catalana del Consum

Redacció
03 de febrer del 2010
Taller de l'Escola Catalana del Consum sobre el consum d'aigua
Taller de l'Escola Catalana del Consum sobre el consum d'aigua | Arnau Urgell

Taller de l'Escola Catalana del Consum sobre el consum d'aigua. Foto: Arnau Urgell

“No donem lliçons. Només eines per tenir joves crítics que consumeixin amb reflexió”. Aquest és l'objectiu de l'Escola Catalana de Consum en paraules de Jordi Anguera, president de l'Agència Catalana de Consum. Del 3 al 12 de febrer aquesta singular escola ha fet parada i fonda a la seu del Consell Comarcal on 450 alumnes de Primària i Secundària passaran pels seus tallers.

L'Escola Catalana del Consum va néixer el 2003 però no va ser fins al cap de dos cursos que se'n va crear la modalitat itinerant. Ara, per primera vegada, aterra al Ripollès i s'ha instal·lat a l'Escola d'Adults ubicada a la seu del Consell Comarcal. Fins a 450 alumnes -el 100% de les places ofertades- de les escoles de Ripoll passaran per unes activitats que reflexionen des del tipus de roba que hom es compra fins a la gestió de l'oci passant pels efectes de la publicitat, el comerç just i el consum d'aigua.

“És una iniciativa molt necessària per uns nens i joves que viuen immersos en una societat de consum” ha considerat el president del Consell Comarcal, Enric Pérez. Per la seva banda Jordi Anguera ha destacat que l'ocupació dels tallers fos total i que la voluntat és que l'estada de l'ECC serveixi per introduir l'educació en el consum en el conjunt de la comunitat educativa. Es preveu que aquesta iniciativa torni al Ripollès d'aquí a dos cursos.

Jordi Anguera i Enric Pérez a la seu del Consell Comarcal. Foto: Arnau Urgell

- Nota de premsa de l'Agència Catalana de Consum amb informació de tots els tallers
- Nota de premsa del Consell Comarcal del Ripollès