Campdevànol també destina els 300.000 euros del FEIL a la piscina

Equip de govern i oposició es tornen a enganxar per si és un projecte prioritari

Arnau Urgell
02 de febrer del 2010
Piscina Campdevànol
Piscina Campdevànol | Arnau Urgell

La piscina es construirà en aquesta parcel·la. Foto: Arnau Urgell

L'equip de govern de Campdevànol ha sol·licitat destinar 302.000 euros del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local -l'antic FEIL- al projecte de piscina municipal. Aquesta inversió se suma als 410.000 euros que diverses administracions (Ministeri espanyol de Cultura, Departament de Governació i Departament de Política Territorial) aportaran per la rehabilitació de l'escorxador que farà funcions d'edifici de serveis de l'equipament esportiu i de centre cívic. El pressupost 2010 estima que entre ambdós projectes s'invertiran 750.000 euros.

El regidor de Convergència i Unió (CiU), Joan Manso, va reiterar que no és una inversió prioritària. “Estan desaprofitant el segon i possiblement darrer FEIL” va advertir a l'alcaldessa. En aquest sentit va apuntar que el pavelló requeria una “profunda inversió” i va recordar a Núria López que l'equip de govern sempre ha defensat que prioritzarà la urbanització de l'escola.

López va respondre que “ja sabien” que CiU no volia la piscina. A més, va recordar que estaven pendents d'una línia de subvencions de la secretaria general de l'Esport per reformar el pavelló mentre que el FEIL no permet tirar endavant projectes com la urbanització de can Ribalaigua.

Per altra banda el 20% del fons estatal -que es pot destinar a despeses corrents- es destinarà al funcionament de la llar d'infants (75.800 euros).

L'ACA veu bé l'escola a can Ribalaigua
L'alcaldessa de Campdevànol va anunciar que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) havia donat el seu vist-i-plau a construir el nou CEIP Pirineu a la zona de can Ribalaigua. A més, el consistori ha demanat una subvenció de 150.000 euros a Política Territorial i 120.000 euros a la Diputació de Girona per la urbanització.