Més zona blava a Ripoll

L'Ajuntament elimina les darreres places gratuïtes del centre situades a la carretera de Ribes

Redacció
28 de gener del 2010
Zones blaves carretera de Ribes
Zones blaves carretera de Ribes | Arnau Urgell

A la dreta, la zona blava antiga; a l'esquerra, les darreres places gratuïtes abans de la conversió a aparcament de pagament. Foto: Arnau Urgell

L'Ajuntament de Ripoll ha pintat deu noves places de zona blava a la carretera de Ribes. Es tractava de les darreres places d'aparcament gratuïtes al centre tot i que en un espai destinat en principi a l'aparcament dels autobusos escolars pels alumnes dels Salesians. Aquest fet ha suposat traslladar la parada de bus a l'alçada del carrer Vinyes recentment remodelat.

Amb aquesta acció es completa la conversió a zona blava de tot l'aparcament del centre de Ripoll. I és que en els darrers mesos s'han eliminat progressivament les darreres places on es podia deixar el cotxe gratuïtament de dilluns a dissabte (els passejos de la Font Viva i de la Farga Catalana entre altres). L'estratègia del consistori és la d'afavorir la rotació dels cotxes per tal de fer gestions o comprar al centre.

Tanmateix les zones blaves acostumen a estar relativament buides mentre que els aparcaments perifèrics -a prop del centre- estan ben plens tant els feiners com dissabte. És el cas del passeig del Ter i el CAP, dels Mossos o de can Guetes. A banda n'hi ha un de provisional al carrer Comte Guifré però sense il·luminació fet que en dificulta retirar el cotxe quan es fa de nit.

Zones blaves amb excepcions
Des de l'inici de curs les zones blaves de la carretera de Ribes i el passeig de la Farga Catalana allarguen els horaris de gratuïtat per permetre dur i recollir la mainada a les escoles de la zona. Concretament no es paga fins a un quart de deu del matí i entre les 16:45 i les 17:15 de la tarda. Aquesta excepció també s'aplica a unes noves places pintades per entrar-hi de recules. Aquest fet, segons fonts de l'Ajuntament, “minimitzarà el risc d'accident i millorarà la visibilitat dels conductors que es vulguin reincorporar a la carretera de Ribes”.

- Nota de premsa de l'Ajuntament de Ripoll