Agraviats es postula com una banda amb futur a l'escena alternativa

Redacció
26 de gener del 2010
Agraviats en concert a la Taverneta de Ripoll
Agraviats en concert a la Taverneta de Ripoll | Eudald Rota/Quimera Records
Agraviats en concert a la Taverneta de Ripoll. Foto: Eudald Rota/Quimera Records

Riure, pecar. crear...
fan els Agraviats de Castelló. I la música que dissabte va omplir la Taverneta de Ripoll tenia una polsim de cadascun d'aquests tres verbs. De fet no només la música va omplir el local ripollès ja que el grup, format per vuit persones, ja ocupava un bon tros de la sala lliure de taules i cadires.

Agraviats no és una banda que surt de l'ou -el seu primer treball autoeditat data de 2001- però amb el nou treball realitzat anb la discogràfica ripollesa Quimera Records fan un salt endavant. Un salt -amb llicència Creative Commons per fugir de les urpes de la denostada SGAE- que els durà de ben segur a ocupar un espai important a l'escena musical alternativa dels Països Catalans.

Dos elements a destacar del concert. La primera, i més evident, és la macedònia musical que practiquen amb naturalitat. Temes en els quals predomina l’ska-rock però també tocs reegae, funk, hip hop i punk així com noves sonoritats llatines i jazzístiques. La segona -destacada per l'audiència- era la qualitat del so malgrat que les condicions -un grup de vuit persones apretat i sense taula de so- no eren les òptimes. En definitiva, un valor a l'alça que esperem veure ben aviat en plena potència a alguna de les festes majors de la nostra comarca.

Agraviats està format per vuit músics i cantants. Foto: Eudald Rota/Quimera Records