Espectacular rescat d'un escalador al Gra de Fajol

Tarda negra amb la mort de dos excursionistes a la cara nord del Puigmal

Els Bombers van rescatar l'escalador en helicòpter
Els Bombers van rescatar l'escalador en helicòpter | Bombers de la Generalitat
Redacció
24 de gener del 2010
Els Bombers van rescatar l'escalador en helicòpter. Foto: Bombers de la Generalitat

Tarda complicada a les muntanyes del Ripollès. Per una banda els Bombers de la Generalitat van rescatar en helicòpter un escalador que havia quedat penjat en una via del Gra de Fajol gran. A més, a la vessant nord-catalana del Puigmal, van morir dos excursionistes de Banyoles i Barcelona.

Els Bombers rescaten un alpinista de Bellaterra a Setcases
Els Bombers de la Generalitat van rescatar un escalador de 38 anys i veí de Bellaterra (el Vallès Occidental) que havia quedat penjat a la via Fènix del Gra de Fajol Gran. El ferit era a la muntanya del terme de Setcases amb un grup de quatre persones quan un tros de gel es va despendre i va colpejar l'escalador. L'home va quedar penjat sense poder-se moure i va caldre que un helicòpter l'evacués. El van dur fins a l'Hospital de Campdevànol amb una fractura de cúbit i ràdit.

Moren dos persones a la vessant nord del Puigmal
L'accident més greu de la jornada es va produir a la vessant nord del Puigmal, concretament a la vall d'Aiguaneix al terme d'Er (Alta Cerdanya). Dos excursionistes, veïns de Banyoles i de Barcelona, van morir en precipitar-se uns 300 metres per culpa d'una placa de gel. L'accident es va produir quan practicaven esquí de muntanya a la cota 2.500.