Prometen l'estudi informatiu de la variant est de Ripoll abans de l'abril

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va expressar aquest compromís al president del Consell Comarcal, Enric Pérez

Redacció
20 de gener del 2010
Caganell
Caganell | Arnau Urgell

La variant est passarà per la zona de Caganell. Foto: Arnau Urgell

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va assegurar al president del Consell Comarcal, Enric Pérez, que l'estudi informatiu de la variant est de Ripoll es faria públic al llarg del primer trimestre d'enguany. A finals de 2007 el consistori ripollès havia afirmat que aquest tràmit es podria realitzar a inicis de 2008.

La variant est o de Sant Bartomeu connectarà l'arribada dels quatre carrils de la C-17 a la zona de can Villaura amb la N-260 a l'alçada de la Barricona. Tant l'avantprojecte com el POUM preveuen que la variant tingui un mínim de dos túnels -Sant Antoni i Sant Bartomeu- així com un gran viaducte a la zona de Caganell. Una de les grans incògnites de l'obra és com resoldrà el primer tram entre can Villaura i Sant Antoni tenint en compte la presència de la línia fèrria i la possibilitat que algun dia es desdobli.

Segons Pérez tenir l'estudi informatiu és un “primer pas per una obra molt important” tant per treure el trànsit del carrer Progrés com per absorvir la creixent intensitat que suposaran els quatre carrils. El president del Consell va manifestar a Nadal en una trobada a Girona que no vol que la variant d'Olot i les Preses -que forma part de l'eix Vic-Olot- passi per davant de la de Ripoll. Precisament la setmana passada es va fer públic l'estudi informatiu del tram de les Preses. En aquest sentit Enric Pérez va assenyalar que el carrer Progrés suporta el doble de trànsit que els carrers de les dues localitats garrotxines.

A la trobada que van mantenir el president del Consell va entregar a Manel Nadal una còpia del Pacte comarcal de les infraestructures. Al llarg de les properes setmanes s'han previst més reunions amb departaments de la Generalitat i altres institucions per mostrar les demandes de partits i agents socials signants del document.

- Nota de premsa del Consell Comarcal del Ripollès