Un campellenc demana 4,5 milions al consistori per no expropiar-li un terreny

L'alcalde considera que la petició no té sentit però no descarta arribar als jutjats

Redacció
12 de gener del 2010
Un veí de Campelles ha entrat al consistori una demanda que podria incorporar una petició d'una indemnització de 4,5 milions d'euros. Segons el portaveu de Progrés Municipal de Campelles, Joan Dordas, els fets es remunten el 1985 quan les Normes Subsidiàries van convertir un terreny de 24.000 metres quadrats del demandant en zona verda. Aquest canvi en la qualificació del sòl duia incorporat una clàusula per expropiar-lo en un termini de cinc anys.

Dues dècades més tard el propietari s'ha considerat “afectat” ja que ni li havien expropiat ni havia pogut realitzar cap tipus d'actuació. D'aquesta manera, ha engegat un equip d'advocats una demanda que hores d'ara -segons ha confirmat l'alcalde Manel Palau (CiU)- només hauria entrat a l'ajuntament.

Des de l'oposició Joan Dordas afirma que “se senten perjudicats” ja que el cas pot acabar suposant un autèntic “pal econòmic” per un municipi amb molts pocs recursos. En aquest sentit ha explicat a ElRipollès.info que el ple ha aprovat una provisió de fons de 120.000 euros en advocats. Un extrem que nega l'alcalde -si més no aquesta quantitat- tot i que si que ha admès contactes a nivell jurídic per analitzar el cas. “Si s'ha d'acabar als jutjats s'hi acabarà” ha afirmat Palau.

L'alcalde -que ja ho era el 1985- ha afirmat que el cas no té sentit ja que el propietari hagués pogut edificar a la finca. “Hi ha una part que amb un pla d'actuació s'hi podria construir i no ha fet res” ha afegit. A més, nega que el veí hagi posat sobre la taula la quantitat de 4,5 milions d'euros. Segons Dordas aquesta xifra surt de calcular el valor de la parcel·la com a sòl urbà.