Les parròquies de La Vall de Ribes tampoc tindran funerals els diumenges

Arnau Urgell
29 de desembre del 2010

La Vall de Ribes es queda a partir de l'1 de gener sense funerals els diumenges. Aquesta mesura, que ja funciona a les parròquies del Baix Ripollès des del mes de maig, tira endavant després de la jubilació de mossèn Albert Llanes com a rector de Queralbs, Fustanyà i Bruguera. D'aquesta manera els mossens Melcior Querol i Joan Perea s'han de fer càrrec de les quinze parròquies de la Vall de Ribes a més de la custòdia del santuari de Núria depenents del bisbat d'Urgell.

D'aquesta manera, de moment, només se celebran funerals dominicals a la Vall de Camprodon així com a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa.

Un altre dels canvis de cara al mes de gener -difosos a través d'una circular datada el passat 18 de desembre- és que el dol dels funerals s'acomiadarà a l'interior de l'església de Ribes. “A més de formar-se una gran reunió a la plaça enmig de cotxes, on de vegades plou o bé hi fa mal temps, l'espai de l'església facilita l'ambient de pregària” expliquen els responsables de la parròquia. D'aquesta manera els familiars del difunt s'hauran de quedar asseguts als bancs i la resta de fidels passaran per davant per transmetre el condol.

També han anunciat que en els funerals es tornarà a passar col·lecta -tal com passa a les parròquies veïnes- per ajudar a cobrir les despeses de restauració de l'església ribetana. Enguany es treballa a l'interior de la capella fonda i es pretén abordar ben aviat la millora de la coberta.