Neix a Ripoll l'esplai El gall xafarder

La nova entitat pretén promocionar el lleure com a espai educatiu i lúdic.

El Ripollès.info
23 de desembre del 2009
Neix a Ripoll El gall xafarder , una nova entitat ripollesa adreçada a tots els infants  de la vila que tenen entre 4 i 12 anys. 

El gall xafarder es va crear l’octubre del 2009. Era una idea en què ja feia mesos que un grup de joves ripollesos, en col•laboració amb l'àrea de Joventut de l’Ajuntament de Ripoll, estaven treballant.

Finalment, van iniciar la seva activitat en període de proves tot esperant acabar de perfilar alguns aspectes i ser admesos a l'associació d’Esplais Catalans (ESPLAC).

El passat dissabte 12 de desembre, es va celebrar la 28ena Assemblea General Ordinària d’ESPLAC. L'esplai va ser acceptat a formar part d’aquesta associació, així doncs a partir d’aquest gener del 2010 aquesta nova entitat entrarà plenament en funcionament a Ripoll.

Com a esplai, El gall xafarder pretén promocionar el lleure com a espai educatiu i lúdic. A més, l’esplai té com a objecte fomentar la diversió i cooperar activament en l’acció social i cultural de l’entorn on es realitza la intervenció educativa.

La última de les finalitats d’aquesta nova associació és la d’educar els infants i joves en la llibertat i el respecte a la persona, el desenvolupament de la creativitat i la imaginació, la defensa dels drets humans i la construcció en la protecció i millora del medi ambient.

L’esplai està situat a la Sala Eudald Graells, gràcies a una sessió de l’Ajuntament, i les activitats es realitzen cada dissabte de 16 a 18 hores. Durant aquestes dues hores es fan jocs, tallers, gimkanes, activitats de descoberta del nostre poble i de la natura, excursions, colònies i campaments entre moltes altres activitats.  

A més, estan treballant conjuntament amb l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Ripoll per crear un projecte adreçat a tots els joves d’entre 12 i 16 anys (que estiguin cursant l’ESO) i oferir-los una alternativa de lleure. Segurament aquestes activitats es realitzarien un cop al mes i l’horari aniria en funció de l’activitat.