El Servei d'Atenció a les Dones ha tractat 120 consultes el 2009

Quasi la meitat han estat per violència masclista

Redacció
18 de desembre del 2009
Inauguració SIAD
Inauguració SIAD | Arnau Urgell
D'esquerra a dreta: Marta Selva, Enric Pérez, Carme Freixa i Esperança Permanyer. Inauguració SIAD Foto: Arnau Urgell

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, va ser aquest dijous a Ripoll per inaugurar oficialment les noves instal·lacions del Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Ripollès (SIAD) ubicades al Consell Comarcal. Aquest servei va començar a funcionar el 2005 i enguany ha atès 120 consultes de les quals un 45% eren per problemes de violència masclista.

Els altres àmbits d'actuació han estat l'atenció psicològica (32,5%), la jurídica (20%) i la informació i orientació sociocomunitària (2,5%). L'altra gran tasca del SIAD és la d'elaborar programes i accions per avançar cap a la igualtat real dona-home en camps com la feina, l'educació, la salut i l'esport entre altres.

Marta Selva va destacar la cooperació interinstitucional en les polítiques de gènere i ha destacat que els SIAD han permès solucionar en aquest camp un dèficit a nivell territorial. La vicepresidenta del Consell Comarcal i responsable de polítiques de gènere, Maria Carme Freixa, va agrair la “confiança” de l'ICD per tirar endavant aquestes accions al Ripollès.