L'eurodiputat Oriol Junqueras tanca avui la campanya del 13-D a Ripoll

Redacció
11 de desembre del 2009
Quico Homs i Oriol Junqueras en el moment final de l'acte
Quico Homs i Oriol Junqueras en el moment final de l'acte

Oriol Junqueras (el segon per la dreta) en un acte de la campanya del 13-D a Osona. Foto: osona.com

L'eurodiputat i historiador Oriol Junqueras serà -a manca de confirmar algun altre orador de renom- el convidat “estrella” de l'acte de tancament de la campanya informativa de la consulta per la independència de Ripoll. Dos dies després, 9.560 ripollesos -tots els empadronats amb 16 anys o més- podran expressar la seva voluntat sobre el futur del país. Les set meses situades a l'escola Vedruna estaran obertes de nou del matí a vuit del vespre.

El tancament de campanya serà divendres a les vuit del vespre a la sala Eudald Graells. A banda de la intervenció de Junqueras; segons el portaveu de la comissió organitzadora, Jordi Blanco, l'acte servirà per “agrair la tasca de les desenes de persones que han col·laborat en fer possible la consulta a Ripoll” però també “per aclarir els darrers dubtes” del seu funcionament.

De cara a la jornada electoral s'han programat diverses activitats festives per afavorir la participació. “Hi haurà concerts, inflables i una cercavila” explica Blanco. Podran acudir a les urnes totes les persones empadronades a Ripoll -tinguin o no la nacionalitat espanyola- de 16 anys o més.

La televisió francoalemanya Arte grava a Ripoll
La preparació de la consulta independentista de Ripoll ha atret la televisió francoalemanya Arte. Aquesta cadena -que s'emet al nostre país a través de plataformes de pagament- va gravar una de les reunions de la plataforma. Tot plegat en el marc d'un reportatge sobre la situació política catalana que s'emetrà la vígila de la consulta, el dissabte 12 de desembre, a les vuit del vespre.