Ribes de Freser estrena dissabte la seva Ruta de les Fonts

Redacció
03 de desembre del 2009
L’ajuntament de Ribes de Freser ha organitzat pel proper dissabte 5 de desembre una visita guiada i comentada a les fonts d’aigua del seu municipi en motiu de la presentació oficial de la Ruta de les Fonts. Un projecte que es va iniciar a finals del 2008 amb una campanya de millora i promoció d’aquests recursos. El projecte ha consistit d’una banda, en l’arranjament de les fonts del poble i d’una altra, de la seva difusió mitjançant l’edició d’un material promocional i la respectiva senyalització.

Per l’acondicionament de les fonts s’ha disposat ja de dos plans d’ocupació contractats durant l’any 2008 i 2009. Aquestes quatre persones han estat possible gràcies a l’atorgament de les subvencions per projectes d’obres i serveis públics del Servei d’Ocupació de Catalunya. Per la divulgació de les fonts s’ha comptat també amb una ajuda paral·lela del mateix departament per la dinamització turística a través de l’edició d’un fulletó. La realització de la senyalització és farà en una propera fase.

La campanya per la millora del producte turístic de Ribes de Freser mitjançant la recuperació de les fonts d’aigua del municipi va sorgir arran de la voluntat de dinamitzar al centre del poble a través de la creació d’una ruta de fàcil accés i dirigida a tots els públics, amb un únic atractiu turístic: l’aigua de les fonts davant la importància d’aquest recurs natural en el municipi ja que és un dels únics pobles on conflueixen tres rius: el Rigat, el Segadell i el Freser. Per promocionar el sector comercial s’ha ideat que la ruta enllaci una vintena de fonts ubicades aprop dels diferents serveis i negocis a fi de dirigir així el flux de la gent cap al centre del poble tot caminant.