Uns pressupostos de «copiar i enganxar»

El president del Consell Comarcal, Enric Pérez, defineix els comptes del 2010 com de “continuïtat i contenció”

Arnau Urgell
02 de desembre del 2009
Ple Consell Comarcal
Ple Consell Comarcal | Arnau Urgell

El debat dels pressupostos va recordar molt el de l'any passat. Foto: Arnau Urgell

El ple extraordinari del Consell Comarcal per aprovar els pressupostos de 2010 va recordar a la pel·lícula nord-americana Atrapat en el temps. I és que no només els comptes per l'any vinent són molt similar als d'enguany -han passat de 10,13 a 10.68 milions però des de l'ens comarcal s'atribueix bàsicament a qüestions tècniques- sinó perquè algunes de les intervencions del president, Enric Pérez, i del portaveu de CiU, Miquel Rovira, es van repetir. Tal i com va passar l'any passat es van aprovar amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de CiU.

Ja fa un any el president del Consell va definir els números de “continuistes” en un context de poques alegries econòmiques. En aquesta ocasió va afegir que s'havia produït una major contenció en la despesa especialment en partides de subvencions per actes culturals. Per Pérez el més important és poder mantenir els serveis que donen als municipis encara que en el cas de la secretaria i intervenció la despesa estigui “molt descompensada” respecte els ingressos.

També Miquel Rovira va repetir la mateixa frase que un any enrere. “Són uns pressupostos de copiar i enganxar”. I és que els comptes d'una administració com el Consell no permeten “masses alegries”. Mentre els serveis són molt fixes el volum d'inversió és, en comparació dels ajuntaments, molt reduït. Aquest capítol compta amb una partida de 825.000 euros entre els quals destaca l'adequació de l'escola oficial d'idiomes i el centre d'autoformació a l'edifici annex dels Salesians.

Per altra banda tant Pérez com els tècnics del Consell van aclarir que bona part de l'increment en la quantitat global del pressupost -pràcticament mig milió- es deu a un canvi tècnic en la imputació comptable de les subvencions d'Educació pel transport i el menjador escolar. En tot cas, la principal novetat de la sessió, va ser el logotip de l'ens que presideix la sala de plens.