Ocupació

El Govern convocarà 30.000 places públiques al llarg d’aquesta legislatura

El conseller Puigneró anuncia la mesura al Parlament “per reduir la temporalitat”

| 12/07/2018 a les 22:16h
Arxivat a:
Jordi Puigneró a la comissió del Parlament
Jordi Puigneró a la comissió del Parlament | ACN
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que la Generalitat aprovarà aquesta tardor una oferta d’ocupació pública de gairebé 30.000 places, que s’aniran convocant al llarg de tota la legislatura. L’objectiu, reduir la temporalitat i “estabilitzar” l’administració catalana.

El responsable d’aquest departament de nova creació ha comparegut aquest dijous al Parlament per exposar les seves principals línies de treball. Digitalització de l’administració, innovació i “ciutadania digital”, connectivitat arreu del territori i ciberseguretat són les prioritats de la legislatura, segons ha senyalat Puigneró.


Puigneró ha avançat al Parlament que el Govern té previst aprovar a la tardor una oferta d’ocupació pública de “gairebé” 30.000 places, com a forma “d’estabilització i consolidació de plantilles per reduir la temporalitat” a l’administració pública catalana. Temporalitat que se situa avui en el 36% dels treballadors públics. 

Segons ha detallat el conseller, es convocaran 4.300 places de funcionaris d’Administració i Tècnics, 16.000 docents, 9.000 estatutaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) i 685 de personal laboral. 

Les Polítiques Digitals, protagonistes

El conseller del recentment creat departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha desglossat al Parlament els plans d’actuació per aquesta legislatura. Puigneró ha detallat una sèrie de propostes i iniciatives al voltant de cinc eixos: ciutadania digital, connectivitat, digitalització de l’administració, ciberseguretat i innovació digital. 

Entre les principals propostes formulades pel conseller hi ha la voluntat de legislar sobre els “drets i deures digitals” de la ciutadania i impulsar la capacitació digital del personal de l’administració (al qual es vol exigir la certificació acreditativa de competència digital). 

Puigneró també ha plantejat fer arribar la xarxa oberta (Internet) de la Generalitat a totes les capitals de comarca el 2020 i fer arribar una xarxa d’alta capacitat a tots els nuclis de població mitjans l’any 2023.

El conseller ha proclamat que ja “no hi ha marxa enrere” en l’àmbit de la digitalització, i ha apostat per una administració digital “per eficiència i convicció” i que “no repliqui l’actual en format digital sinó que la transformi”. En aquest sentit, Puigneró ha lligat aquesta transformació a un model de governança més ètica i ha apuntat que seran exigents i aplicaran un codi de conducta als alts càrrecs i equips directius de l’administració. 

En matèria de ciberseguretat, el conseller ha considerat “urgent” posar en marxa l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, en suspens des que la llei homònima que l’ha de desplegar està suspesa al Tribunal Constitucional. Puigneró també ha dit que vol aprovar un Pla Nacional de Ciberseguretat i impulsar el Programa Internet Segura.
Joan Carles Serra és el nou rector de la parròquia de Ripoll
Joan Carles Serra és el nou rector de la parròquia de Ripoll | Bisbat de Vic
01/01/1970
Pren el relleu de Melitó Tubau que ostentava el càrrec des de l'any 2010
Al Ripollès s'han registrat un total de 111 casos de violència, 97 dels quals de violència masclista
Al Ripollès s'han registrat un total de 111 casos de violència, 97 dels quals de violència masclista | Albert Alemany
01/01/1970
Un 87,4% d'aquests casos (97) ho han estat per violència masclista. Per sort, no s'han hagut de lamentar víctimes mortals
La Fundació MAP va atendre 621 persones durant l'any 2017 i presenta un balanç positiu en l'any que celebra el 50è aniversari
La Fundació MAP va atendre 621 persones durant l'any 2017 i presenta un balanç positiu en l'any que celebra el 50è aniversari | Isaac Muntadas
01/01/1970
Dels 288 treballadors de la plantilla n'hi ha 148 que tenen algun tipus de discapacitat o estan en risc d'exclusió social