Barcelona: fira

La fira audiovisual més important del món es trasllada a Barcelona

L’impacte econòmic de l'ISE serà semblant al Mobile

| 12/07/2018 a les 08:00h
Arxivat a:
La fira ISE se celebra actualment a Amsterdam.
La fira ISE se celebra actualment a Amsterdam. | ISE
Barcelona acollirà a partir del 2020 la fira ISE, considerat el saló audiovisual més important del món, segons avança La Vanguardia. El certamen reuneix uns 80.000 visitants cada any i té més de 1.000 expositors, que concentren visitants d’arreu del mon.

La fira és una gran reunió de negocis en el sector audiovisual i sistemes integrants. Va néixer el 2004, amb una primera edició a Ginebra i llavors es va traslladar a Amsterdam, d’on marxarà d’aquí a dos anys.

L’impacte econòmic directe del saló es calcula que és molt semblant al del Mobile, amb uns 470 milions d’euros anuals i uns 13.000 llocs de feina temporals. De fet, les dues fires coincidiran al menys quatre anys (el Mobile té contracte amb la ciutat fins al 2023). De moment, encara no ha transcendit en quina època se celebrarà.

Colau: "Hem generat sinergies i ara es veuen els resultats"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que "Barcelona agafa un nou impuls" i es consolida com a "ciutat de referència" per a fires i congressos després que Fira de Barcelona hagi fet públic l'acord amb la ISE.

"L'arribada d'aquest congrés és comparable amb el moment que va arribar el Mobile a la ciutat" quan el congrés de telefonia mòbil "no tenia la mida que té ara", ha indicat. La batllessa ha assegurat que Barcelona "no ha estat passiva" davant dels "moments complicats" viscuts en el darrer any, primer amb l'atemptat i després la situació política i institucional "complicada".

"He escrit a les fires i congressos personalment per un garantir el funcionament normal a la ciutat. Hem generat sinergies i ara es veuen els resultats", ha afirmat.
La fossa del Soleràs, la més gran excavada a Catalunya
La fossa del Soleràs, la més gran excavada a Catalunya | Govern
01/01/1970
En un any, s'ha multiplicat per quatre la quantitat de despulles desenterrades des del final de la Transició
La Festa del Grito sempre es fa a la plaça Major de Sant Joan
La Festa del Grito sempre es fa a la plaça Major de Sant Joan | Arnau Urgell
01/01/1970
El punt àlgid de la celebració serà a les 7 de la tarda del dissabte amb ''El Grito de la Independencia'' a càrrec del cònsol mexicà a Barcelona
L'itinerari transcorre pels termes municipals de Ribes de Freser, Pardines i Queralbs, a la Vall de Ribes (Ripollès).
L'itinerari transcorre pels termes municipals de Ribes de Freser, Pardines i Queralbs, a la Vall de Ribes (Ripollès). | @comunaesquella.
01/01/1970
Hi haurà dos recorreguts, l'Esquella Clàssica BTT, de 40 km i 1.900 m de desnivell acumulat, i el Batall BTT, de 20 km i 850 m de desnivell