Dreta o esquerra: quin és el millor costat a l'hora de dormir?

El costat cap on dormim també és important, ja que no és al mateix reposar sobre el cantó dret que sobre l'esquerra

| 08/08/2018 a les 14:32h
Arxivat a: , UE Campdevànol, UE Camprodon, CF Ripoll, futbol, CE Abadessenc
Una noia estirada al llit
Una noia estirada al llit | Pixabay
La majoria de la població dorm de costat i fa bé. I és que segons els experts aquesta és una de les millors postures que podem adoptar quan som al llit. Ara bé, el costat cap on dormim també és important, ja que no és al mateix reposar sobre el cantó dret que sobre l'esquerra.

De fet, d'acord amb diversos estudis científics, estirar-se al matalàs col·locant el cos cap a la dreta pot fer que no descansem bé, en canvi fer-ho cap a l'esquerra és beneficiós pel nostre organisme. Aquests són alguns dels seus avantatges segons la BBC:


1. Bo pel nostre cervell

Dormir damunt el cantó esquerre benefica el drenatge limfàtic del nostre sistema nerviós central. Col·locant-nos aquesta posició, facilitem l'eliminació de l'excés de proteïnes i grasses, entre altres residus.

2. Millora la circulació

Reposar cap a l'esquerra impedeix l'obstrucció de l'arteria aorta, la qual bombeja sang des del nostre cor fins a la resta del sistema sanguini.

3. Facilita la digestió

L'estómac i els intestins estan lleugerament inclinats cap a l'esquerra. Dormir cap aquest cantó, doncs, fa que els aliments passin a través d'aquests òrgans amb més facilitat.

4. És bo per la columna vertebral

Quan dorms de costat, la teva columna està més alineada que si ho fas d'esquena o bocaterrosa. A més, descansar cap al cantó esquerre evita que tot el pes del cos recaigui sobre la nostra esquena.
La nova deducció de l'IRPF s'ha de sol·licitar abans del 15 de febrer
Aina Font Torra
El Ripollès participarà el cap de setmana en les activitats a l'esplanada de darrere del centre penitenciari
«El fotógrafo de Mauthausen», la pel·lícula del gener del Cicle Gaudí
«El fotógrafo de Mauthausen», la pel·lícula del gener del Cicle Gaudí
El Cicle Gaudí projecta "El fotógrafo de Mauthausen", la pel·lícula de Mar Targarona i Mario Casas que opta a nou Premis Gaudí