Dreta o esquerra: quin és el millor costat a l'hora de dormir?

El costat cap on dormim també és important, ja que no és al mateix reposar sobre el cantó dret que sobre l'esquerra

| 08/08/2018 a les 14:32h
Arxivat a: , UE Campdevànol, UE Camprodon, CF Ripoll, futbol, CE Abadessenc
Una noia estirada al llit
Una noia estirada al llit | Pixabay
La majoria de la població dorm de costat i fa bé. I és que segons els experts aquesta és una de les millors postures que podem adoptar quan som al llit. Ara bé, el costat cap on dormim també és important, ja que no és al mateix reposar sobre el cantó dret que sobre l'esquerra.

De fet, d'acord amb diversos estudis científics, estirar-se al matalàs col·locant el cos cap a la dreta pot fer que no descansem bé, en canvi fer-ho cap a l'esquerra és beneficiós pel nostre organisme. Aquests són alguns dels seus avantatges segons la BBC:

1. Bo pel nostre cervell

Dormir damunt el cantó esquerre benefica el drenatge limfàtic del nostre sistema nerviós central. Col·locant-nos aquesta posició, facilitem l'eliminació de l'excés de proteïnes i grasses, entre altres residus.

2. Millora la circulació

Reposar cap a l'esquerra impedeix l'obstrucció de l'arteria aorta, la qual bombeja sang des del nostre cor fins a la resta del sistema sanguini.

3. Facilita la digestió

L'estómac i els intestins estan lleugerament inclinats cap a l'esquerra. Dormir cap aquest cantó, doncs, fa que els aliments passin a través d'aquests òrgans amb més facilitat.

4. És bo per la columna vertebral

Quan dorms de costat, la teva columna està més alineada que si ho fas d'esquena o bocaterrosa. A més, descansar cap al cantó esquerre evita que tot el pes del cos recaigui sobre la nostra esquena.
El silenci davant l'Ajuntament ha estat sepulcral
El silenci davant l'Ajuntament ha estat sepulcral | ACN
01/01/1970
Veïns i treballadors de l'Ajuntament han fet pinya en un acte sense regidors
01/01/1970
L'organització fa una crida a la ciutadania a participar-hi
Quim Torra participant en els tallers de ''Ripoll per la Convivència''
Quim Torra participant en els tallers de ''Ripoll per la Convivència'' | Isaac Muntadas
01/01/1970
Torra beneeix la manifestació dels CDR del 17-A: «Tothom té dret a expressar-se com vulgui''. L'alcalde Jordi Munell ha assegurat que no podran passar pàgina fins que no sàpiga tota la veritat