Consells

Els 11 consells per passar menys calor a la nit

Trucs fàcils per aconseguir dormir en aquestes nits caloroses

| 05/08/2018 a les 16:30h
Especial: Curses de muntanya al Ripollès
Arxivat a: , Trail Terra de Comtes i Abats, Esportiu Ripoll, Josep Viñas, Marc Pérez, curses de muntanya
Un nen refrescant-se en unes fonts
Un nen refrescant-se en unes fonts | Juanma Peláez
Les altes temperatures que han aterrat a Catalunya estan provocant insomnis i molt malestar per aguantar una calor que ha arribat als 40ºC a certes zones. Segons explica el diari El País, existeixen 11 possibilitats per fer molt més amena aquesta situació de calor.

1. Refredar els peus


Els dits dels peus tenen moltes terminacions nervioses i són molt sensibles a la temperatura. Abans d'anar al llit es poden posar en remull i sobretot, un clàssic: els peus fora del llençol.

2. Gel davant el ventilador

Un dels trucs més fàcils i clàssics. Col·locar en un recipient uns quants gels permetran augmentar encara més l'efectivitat de l'aire que produeix el ventilador, molt més fresc.

3. Sopar fred

Intentar evitar els aliments al forn (incloses les pizzes) pot ajudar a dormir millor i sobretot, passar menys calor, ja que no provocarà un augment de temperatura corporal. Un bon gaspatxo i a dormir.

4. Prohibides les dutxes fredes

Una dutxa fomenta l'efecte contrari: si et dutxes amb aigua calenta, en sortir-ne es tindrà una sensació molt més fresca. En canvi, una de freda no solucionarà res. Al revés.

5. Pijama, dues talles més gran

Si encara hi ha valents que dormen (o necessiten) dormir en pijama, el consell és portar-ne un de dues talles més grans. Per comoditat, perquè corri l'aire i per frescor.

6. Mantenir les pulsacions baixes

Per no generar més angoixa i poder dormir més tranquils, és molt recomanable refrescar amb aigua freda o gelada les zones dels canells, el coll, turmells o fins i tot els colzes.

7. Llençols de cotó

Els materials naturals són molt més transpirables que altres teixits més sintètics. Això ajudarà a no acumular tanta suor i que el cos respiri.

8. Hidratar-se molt bé

L'aigua, encara que sembli un tòpic, és molt necessària per evacuar la calor. Abans d'anar a dormir, un got d'aigua fresca ajuda a dormir millor i sobretot: tenir reserves ben a prop per si a mitjanit s'ha d'apaivagar la set.

9. Tancar-ho tot de dia

Finestres tancades, persianes baixades i les llums apagades. Per no perdre la frescor de dins de casa, perquè no entri la calor de fora i perquè amb l'energia de la llum es crea molta més xafogor.

10. Compte amb dormir acompanyat

El contacte al llit i abraçades amb la parella genera molta calor. El cos necessita espai i aire, sobretot en temporada d'estiu.

11. Fora el portàtil del llit

És una màquina de generar calor sense parar. Xop tot el llit, els llençols i acaba provocant una suor indescriptible. Si no hi ha necessitat exprés, fora del llit.
Javier Conde, a la imatge, es va endur la categoria de Clàssics
Javier Conde, a la imatge, es va endur la categoria de Clàssics | Marc Cargol/Twitter Moto Club Abadesses
El pilot britànic Mick Grant va vèncer en la categoria PRE-65 en una edició marcada per l'estrena dels 2DTS-Nens
Manifestació de l'1 de maig convocada, entre d'altres, per l'ANC i la Intersindical-CSC
Manifestació de l'1 de maig convocada, entre d'altres, per l'ANC i la Intersindical-CSC | ACN
El sindicat independentista ja està treballant per entrar en una de les grans empreses de la comarca
Tall dels CDR a l'AP-7 a Figueres
Tall dels CDR a l'AP-7 a Figueres | Josep M. Montaner
El procediment, que afectava inicialment onze persones, només continua obert en un dels casos