Entrevista a Teresa Jordà: 'No accepto que ni el Govern ni ningú digui que el Ripollès és una comarca deprimida'

per Redaccio , 20 de juny de 2008 a les 08:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
Teresa Jordà per molts anys?
En l'entrevista Teresa Jordà no aclareix els seus plans de futur. En aquest sentit afirma 'no tenir ni remota idea si es tracta de la darrera legislatura al capdavant del consistori' però considera que mentre 'tingui il·lusió i m'hi vulguin' tindrà força i capacitat per acabar el projecte iniciat. Tanmateix també es mostra clara i rotunda: 'El dia que em senti apoltronada crec que seré prou capaç per dir que marxo'.
Respecte al primer any de legislatura l'alcaldessa de Ripoll admet que ha estat 'de sembrar' però que 'la collita es preveu molt bona'. En aquest sentit fa referència a grans projectes com la Biblioteca, el Museu, la Lira, el passeig Ragull, la vianalització del Barri Vell, el polígon de la Barricona...
 
Per altra banda admet que, de moment, no hi ha acord entre els promotors de l'operació urbanística a la Devesa del Pla (420 habitatges) i la Generalitat per tal que la zona sigui una Àrea Residencial Estratègica (ARE) (més informació aquí). En l'antiga Preparación Jordà considera que 's'hi hauran d'encabir nous equipaments centrals de la vila' i, respecte el nombre de pisos, entén que són 'molts' però que serà una 'bona manera de satisfer el creixement de Ripoll'. Tanmateix, recorda la necessitat de gestionar molt adequadament aquesta operació: 'si es gestiona bé serà un gran èxit, si no, quasi un drama.
 
'Amb la C-26 tinc la percepció que s'han malgastat diners públics'
L'alcaldessa de Ripoll no entén que el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial s'hagin posat d'acord per arranjar de manera definitiva la C-26 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. En aquest sentit té la percepció 'que es gasten diners públics tres vegades en una mateixa obra'.
D'altra banda, lamenta que en la situació del tren Barcelona – Ripoll – Puigcerdà la manca de massa crítica provoca 'que no se'ns faci cas'. En aquest sentit assenyala que 'un tren que queda parat a Ripoll no és notícia enlloc mentre que si passa a Barcelona o Mataró és portada a TV3'.

 

Arxivat a:
Municipis
Participació