El govern aprovarà avui a Tortosa un pla per a les comarques 'deprimides' com el Ripollès

per Arnau, 22 de gener de 2008 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ripollès és considerat pel govern de Catalunya una de les quatre comarques 'deprimides'. D'aquesta manera, i juntament amb l'Anoia, la Terra Alta i el Pallars Jussà, es tirarà endavant un Pla  per dinamitzar les seves economies i per avançar els calendaris de certes infraestructures previstes a mig termini. A banda, es destinarà de manera directa 6 milions d'euros a cada una d'aquestes quatre comarques. La reunió del Consell executiu d'avui es realitzarà per primera vegada des de que Montilla és president a fora de Barcelona, concretament els consellers s'han desplaçat a Tortosa (el Baix Ebre).
El govern a Tortosa 
Baltasar, Nadal, Serna i Huguet a Tortosa. Foto: ACN. 
 
Segons informa El Punt entre els els projectes que s'avançarà el terminid'execució, hi ha la variant est de Ripoll -que uneix l C-17 amb la C-26-. En principi, la Generalitattenia previst executar aquesta obra, amb un túnel sota la muntanya deSant Bartomeu, entre el 2012 i el 2014, i ara la durà a terme entre el2008 i el 2010. També destaca la construcció del polígon industrial dela colònia Llaudet, que s'haurà d'acabar el 2010, un parell d'anysabans dels previstos. I, finalment, el condicionament de l'N-260 aToses, que haurà d'estar enllestit un any abans del previstinicialment, el 2013. Les obres començaran el 2009.

 

Arxivat a:
Política
Participació