#vi

La verema d'enguany es preveu de bona qualitat

La producció s'estima que serà semblant a la mitjana en gairebé totes les zones vinícoles

Es lliuren els Premis Torres & Earth en reconeixement a la lluita contra el canvi climàtic

A més de distingir a tres proveïdors per reduir les emissions, el celler reconeix la tasca del periodista Antonio Cerrillo i l’ autosuficiència energètica de Costa Rica

La DO Terra Alta denuncia el «silenci» del Govern a les seues al·legacions i recursos contra tres nous parcs eòlics

El Consell Regulador presentarà un contenciós administratiu si la DO i els cellers no reben resposta

Parés Baltà presenta Silvestris 2011, el seu primer vi natural

El grup vitivinícola penedesenc amplia la gamma de vins que elabora al celler Gratavinum de la DOQ Priorat, amb un producte sense addició de sulfits

El viver de celleristes de la Conca de Barberà produirà vins ecològics

S'ha aconseguit la certificació per el·laborar aquest tipus de vi

VITEC lidera un estudi per elaborar vins d’alta qualitat lliures de sulfits

En total, el projecte ha rebut un finançament superior als 2.000.000 d’euros

La regulació de la vinya provocarà deslocalització

Segons Unió de Pagesos, la proposta de la Unió Europea també comportarà la sobreproducció

Com afecta la sequera i l'augment de temperatura al raïm?

26 empreses del sector vitivinícola, liderades per Torres, col·laboren en un estudi sobre la viticultura i el canvi climàtic

WWF presenta els vins ecològics tapats amb suro FSC

Vuit comunitats autònomes ja estan implicades en la iniciativa "Un brindis per la Terra"

Fotos: un dia de verema a la Masia Vila-rasa, el «château» d'Osona

Dues hectàrees de vinya a Taradell són l'origen de l'únic vi osonenc, un vi que reflecteix com pocs el caràcter de la terra on neix.

Perilla la collita de raïm

Unió de Pagesos en preveu una reducció significativa i reclama que no es repeteixin els preus baixos en origen d’altres campanyes

Oller del Mas, 1r celler català certificat amb petjada de CO2

Aquest certificat quantifica les emissions de CO2 que són alliberades a l'atmosfera durant la producció i comercialització del producte

Quant CO2 representa beure una copa de vi?

Serà el CO2 la nova moneda de canvi del futur? El medi ambient està en boca de tots, ja sigui de manera objectiva, oportunista o interessada. Però el que és una realitat és que se’n parla i molt. El motiu és clar, el canvi climàtic. Es pot discutir si les previsions seran d’un grau amunt o avall, però el que ara ja no es discuteix és que estem experimentant amb la capacitat d’escalfament de la terra, i el resultat encara que incert no és molt alentidor.

Un article de Jordi Pujol Parals, soci i gerent de LowCO2 Project.

Més raïm que mai

La producció creix el 2010 un 7,4 per cent respecte el 2009 i es manté una clara tendència a l'alça

UP demana un repartiment just dels pressupostos de l'OCM per a la vinya

Es destinen als plans de reestructuració i reconversió de la vinya i el vi per a la campanya 2010-2011

Vilafranca i la UVic creen la primera escola de l’Estat dedicada al vi i el cava

El nou centre universitari, que s’ubicarà al Penedès, podria començar els cursos al setembre.

Els supermercats, sense vi català

L’oferta no inclou la varietat de vins produïts a les DO catalanes

Pàgina 1 de 1
  
Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 910
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: