#alimentació

L'espanyol és un dels estats amb més exposició a disruptors endocrins en peix i marisc

Aquests contaminants, estudiats per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), són substàncies químiques que poden alterar l’equilibri hormonal dels organismes.

Augmenta el nombre de pesticides disruptors endocrins en els aliments

Ecologistes en Acció publica el nou report "Directo a tus hormones. Guía de alimentos disruptores". | Els aliments a l'Estat contenen pel cap baix 38 plaguicides amb capacitat d'alterar el sistema hormonal.

El mercat de les llavors: 10 multinacionals controlen el que menges

Una investigació mostra que la indústria s'ha convertit en un oligopoli i alerten del perill d'aquest fenòmen | A Catalunya, la pagesia s'organitza pel seu compte per preservar la biodiversitat local

La convergència etnobotànica, nou mètode per als usos de les plantes tradicionals

El planteja un grup d’investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona, el CREAF, el CSIC i la UB

Les implicacions ètiques, jurídiques i socials del sistema alimentari

L’Observatori de Bioètica i Dret inicia una nova línia de documents en aquests sentits

Salut activa l'alerta per botulisme i retira pots del peix sec rutilo

S'ha detectat un cas a Alemanya i hi podria haver dos afectats més al País Valencià

Es posa en marxa la camioneta de Toleràncies.cat

Aquesta tarda s'ha inaugurat a Solsona el vehicle adaptat que portarà productes alimentaris especials per a la gent que pateix al·lèrgies i intoleràncies a certs aliments

Projecte de mengemBages per garantir la continuïtat de les botigues de barri

L'objectiu de la cooperativa és "recuperar una manera de consumir, però innovar en la manera de comprar"

La DOP Ganxet provoca erosió genètica i ataca el dret dels pagesos

La Xarxa Catalana de Graners denuncia que envasadores i productors han rebut amenaces de denúncia perquè no pertanyen a la DOP i blasma la "biopirateria" de marques com la varietat Montcau de la Fundació Miquel Agustí

Planten prop de 70 hectàrees de patates al nord del Solsonès

Si continua plovent preveuen que hi hagi una bona campanya

Congelats més insans que mai

Tres detinguts per vendre aliments no consumibles després que es trenqués la cadena de fred

Nestlé retira del mercat productes Buitoni amb carn de cavall

Aquesta gran multinacional havia anunciat a bombo i pleterets que els seus productes no estaven afectats pel frau alimentari europeu

Nova acreditació per a la venda de proximitat d'agroaliments

Segons el conseller Pelegrí l’objectiu és "dinamitzar econòmicament aquest sector productiu"

La contaminació del peix amb mercuri supera els nivells segurs

L'informe presentat pel Grup de Treball Mercuri Zero (ZMWG) adverteix que el consum habitual de cert tipus de peix suposa un risc per al desenvolupament cerebral de fetus i nens

A punt el Workshop km 0 agroalimentari

Hi participaran més de 70 empreses del Bages, l'Anoia i el Vallès

Les plantes oblidades, agricultura del futur

El 75% de l’energia dels aliments d’origen vegetal de la nostra dieta només prové de nou espècies, com el blat i l’arròs

Nova fira de la nou a Montesquiu

És el primer certamen d’aquest tipus a Osona

Nou producte per a detectar biofilms a la indústria alimentària

La jove empresa osonenca Itram Higiene detecta les biopel·lícules de bacteris en només 30 segons

Menjar ecològic a totes les escoles de Navàs

És el primer municipi d'una mida similar que emprèn una acció coordinada d'aquestes característiques de tots els seus centres

Prohibeixen pescar marisc a Vilanova per la diarrea que provoca

Les mostres analitzades pel DAAM donen positiu en "Diarrheic Shellfish Poison" (DSP)

Dos anys de nou logotip europeu de producció ecològica



L’alimentació ecològica no es tracta d’una moda passatgera. Tot just el contrari. Es tracta d’un dels pocs sectors de l’economia productiva del país amb tendència de creixement, i que sembla imparable en aquest context de crisi, on l’agroalimentació en general ha resistit l’embat de la baixada de demanda. El logotip europeu de producció ecològica ha arribat en el millor moment, per ajudar a consolidar l’augment d’oferta i per incrementar els índexs de confiança i de consum d’aquest tipus d’aliment entre la població.

[Un article de Daniel Valls, president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.]

La Universitat de Vic s'endinsa en l'alimenturisme

Amb un curs en línia sobre els aliments visitables a Catalunya i una Jornada Tècnica en col·laboració amb el Consorci del Lluçanès

Men'Jam, una guia pràctica per alimentar els joves

L'han realitzada els Casals de Joves de Catalunya

El sector agroalimentari ecològic creix a Catalunya malgrat la crisi

Així ho indiquen les estadístiques i l’evolució del sector de la producció agrària ecològica catalana 2000-2011

El terreny de l'Eurovegas, estratègic per a la seguretat alimentària

La zona agrícola del Delta del Llobregat és una de les més fèrtils del Mediterrani i garanteix la producció d’aliments per a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Neix l'Associació SlowFood Pirineus

Uns 17 socis fundadors, entre restauradors, productors i consumidors, van constituir el passat dia 17 de gener l'entitat, que vol promoure el coneixement i el consum dels productes agroalimentaris sostenibles i artesanals del Pirineu

Pàgina 1 de 2
 Següent >
Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 514
Agenda

» Del 25/03/2017 al 31/12/2018, De dilluns a divendres: de 12.30 a 13.30 h
Dissabtes i diumenges: de 12 a 14 h

Visites al Criptopòrtic de la Domus dels Mosaics d'Empúries
 Conjunt arqueològic d'Empúries (L'Escala)
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: