Redacció | Actualitzat el 14/01/2016 a les 11:53h

​VÍDEO Les altes temperatures posposen la hibernació dels óssos al Pirineu

L'equip de seguiment de l'ós bru enregistra imatges d'exemplars voltant i alimentant-se en ple mes de gener

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MCxj90cWrBM[/youtube]

L’equip de seguiment dels óssos bruns al Pirineu ha pogut enregistrar aquests dies imatges d’una femella amb tres cadells nascuts l’any 2015. Les gravacions, fetes els dies 8, 11 i 12 de gener al terme municipal de Lladorre, mostren la femella, coneguda com a Caramellita, que ja va ser observada i gravada durant maig de 2014. En aquesta època de l'any tota la família hauria de trobar-se hivernant dintre d'una cova, a l’entorn del Parc natural de l’Alt Pirineu, però segurament les bones temperatures i la poca quantitat de neu caiguda, ha fet que hagi retardat la hibernació.

En el vídeo s'observa com els quatre óssos remenen el terra buscant els últims glans disponibles. Com la hibernació dels óssos no és total, com passa amb d’altres mamífers, com les marmotes o els lirons, és possible que l’hagin començat però que, degut a unes condicions meteorològiques favorables a la disponibilitat d'aliment, s’hagin despertat i sortit per menjar i caminar. Quan comencin les nevades definitives tornaran a reprendre la hibernació.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 754
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: