Redacció | Actualitzat el 16/07/2015 a les 17:13h

Generació kWh desafia el govern espanyol i produirà electricitat verda

Mig miler de persones han aplegat en menys de 30 dies 500.000 € per produir-la i utilitzar-la

Entre els projectes a finançar, hi ha Viure de l’Aire del Cel, que consisteix en la instal·lació d’un aerogenerador de 2.7 MW de potència de propietat compartida entre la ciutadania que voluntàriament aporti els diners necessaris per poder fer realitat el projecte. Foto: Som Energia

 


Generació kWh és el nom d’aquest projecte innovador d’autoconsum col·lectiu que creix de forma imparable, i que pretén generar els kilowatts hora d’energia verda necessaris per proveir aproximadament 4.000 llars a la península Ibèrica. Aquesta fórmula està revolucionant el concepte d’inversió davant la retirada d’incentius que des de 2013 ha paralitzat els nous projectes d’energia renovable arreu de l'Estat.

El passat 2 de juliol es va presentar en roda de premsa aquesta iniciativa, pionera al món, i es va signar el contracte amb l’empresa Energés Gestión Medioambiental per construir una planta fotovoltaica situada al municipi d’Alcolea del Río (Sevilla). Amb una inversió prevista de 2 milions d’euros, una potència de 2,16 MWp i una producció anual de 3.400.000 Kilowatts hora, la seva generació elèctrica equival a la demanda d’unes 1.300 llars.

La planta fotovoltaica de Sevilla és el primer dels tres grans projectes d’energies renovables que es posaran en funcionament. S’aposta per un mix de diverses tecnologies com la fotovoltaica, l’eòlica i la minihidràulica, d’aquesta manera aconseguiran ajustar-se a la seva corba de demanda i demostrar que un futur 100% renovable és possible. La inversió total prevista pels 3 projectes es de 5 milions d’euros.

Després de la supressió de les primes a les noves instal·lacions renovables, aquest és el primer projecte que es desenvolupa a l’Estat espanyol per bolcar electricitat verda a la xarxa, sense cap mena d’ajuda i fent front al recent impost a la generació (7% de la producció). Aquesta nova fórmula d’inversió permetrà a les persones sòcies de la cooperativa proveir-se de la seva pròpia energia, fàcilment i de forma col·lectiva.

Participar en la Generació kWh és fàcil. Entrant al web www.generationkwh.org cada participant decideix la quantitat de diners que vol invertir i amb la suma de les inversions recollides s’impulsen els nous projectes renovables. A partir d’aquí i durant 25 anys cada inversor/a recupera el total de l’aportació realitzada i obté un petit estalvi a la factura de la llum perquè accedeix, a preu de cost, a l’electricitat verda produïda.

Som Energia és una cooperativa de consum i producció d’energia verda sense ànim de lucre. El seu objectiu és construir un model energètic renovable en mans de la ciutadania des de la participació i la transparència. Amb només quatre anys d’existència compta ja amb gairebé 20.500 socis i sòcies repartits per tot l’Estat espanyol, organitzats en prop de 60 grups locals, supera els 25.800 contractes de llum verda (cada soci pot tenir més d’un contracte) i preveu per a aquest 2015 assolir els 15 milions d’euros de facturació.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 813
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: