Redacció | Actualitzat el 15/07/2015 a les 10:50h

S'inicien els treballs per al control de l'ailant a l’Alta Garrotxa

Els nuclis d’intervenció d'aquest arbre ornamental que ha esdevingut invasor se centren principalment al veïnat de la Carrera, al nucli d’Oix i a Hortmoier.

Ailanthus altissima Foto: H. Zell / Wikimedia.


El mes de juliol van començar els treballs d’intervenció a diferents finques de l’Alta Garrotxa a fi i efecte de realitzar el control de l’espècie Ailanthus altíssima, també conegut popularment com els arbres pudents.

Els treballs, realitzats gràcies al finançament de la Diputació de Girona i l'Obra Social de 'la Caixa', afecten estrictament els rodals amb presència d’aquesta espècie, el que representa una superfície aproximada de 16.635 m2, ubicada principalment a l’entorn del veïnat de la Carrera, el nucli d’Oix i Hortmoier.

Les actuacions consisteixen principalment a fer una sèrie de desbrossades selectives prèvies per tal d’individualitzar i facilitar l’accés a cada peu d’ailant a tractar, així com a realitzar un tractament químic específic peu per peu.

Durant la tardor es durà a terme la segona fase del projecte, i es farà el tractament de les restes vegetals per tal d’eliminar els peus d’ailant després d’haver fet el tractament químic.  

Es preveu que durant els anys successius s’hagin de fer intervencions puntuals de manteniment però es calcula que es podrà eradicar l’espècie a l’Alta Garrotxa.

Cal destacar que l’execució d’aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració activa dels propietaris, que a través d’acords de custòdia i el seu compromís actiu en la conservació de les seves finques i l’espai protegit, han facilitat totes les tasques derivades del projecte. 

Navega per les etiquetes

boscosAlta Garrotxaaliant

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 702
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: